Preparate din Peste

Secretul celei mai bune si pufoase salate de icre! Uite cum sa o faci ca sa nu se taie!

 

 

 

Atunci cand nu mai stii ce sa gatesti si simti ca te-ai plictisit de toate retetele pe care le-ai facut pana acum, cea mai buna solutie este sa vizitezi site-ul nostru. Daca iti place sa gatesti, este foarte simplu sa te inarmezi cu multe cunostinte, ca sa-ti iasa totul din prima. Asadar, citeste cu atentie retele noastre si totul va iesi perfect!

Noi iti uram multa bafta si speram ca alegerile noastre culinare sunt pe placul vostru! Daca vrei sa inveti sa faci acest preparat la tine acasa, urmareste reteta de mai jos!

 

Ingrediente:

icre
lamaie
apa minerala

Niciun bucatar nu este dispus sa dezvaluie secretul care face salata de icre sa nu se taie si sa fie pufoasa si gustoasa. Cu mare greutate, unii dintre ei dezvaluie acest mic ingredient care nu trebuie sa lipseasca la pregatirea salatei.

 

Mod de preparare:

”Este vorba de o lingura de apa minerala, care se adauga din cand in cand, in timp ce amestecam bine icrele cu ulei si cu zeama de la o jumatate de lamaie”, lamureste, intr-un final, o bucatareasa cu experienta.

”Icrele sunt foarte pretentioase, dar pentru mai multa siguranta se pot face cu gris sau cu paine proaspata”, mai explica ea. ”Cam doua linguri de gris se pun la fiert in apa, fara alt adaos de sare sau altceva. Se face un gris mai tare si se lasa sa se raceasca”, continua ea.

Icrele se dau intai prin sita, pentru a se alege pielitele. Daca sunt sarate, e bine sa se lase putin in apa intai, pentru a se desara. Grisul fiert si racit se pune intr-un castron, apoi se adauga icrele si se amesteca, incet, cu o lingura sau cu un mixer si se adauga ulei putin cate putin, ca si la maioneza.

Pentru a nu se taia, se adauga din cand in cand o lingura de apa minerala, care le va face si mai pufoase. Se adauga constant cate putin ulei si se amesteca incontinuu, astfel ca la 50 de grame de icre se poate folosi maxim 350 ml de ulei, pentru a nu deveni prea uleioase. La final se adauga sucul de la o jumatate de lamaie, care le va da un gust mai putin uleios. De asemenea, se mai poate adauga la final ceapa razuita si stoarsa.

Stiati ca: icrele sunt alimente nu doar extrem de gustoase, ci au si o valoare alimentara ridicata, aducand o multime de beneficii organismului nostru. Au un continut ridicat de vitamina A, acid folic, dar mai ales de fosfor. Tocmai de aceea, specialistii in nutritie recomanda, pentru un stil de viata sanatos si echilibrat, sa includem icrele in meniul nostru!

Icrele sunt foarte sarace in tesuturi, ceea ce le face sa fie extrem de usor de digerat. In plus, prin continutul lor ridicat de nutrienti valorosi, sunt benefice organismului uman.
Contin o multime de vitamine (D, B12, retinol, acid ascorbic, niacina si riboflavina), dar si minerale precum zinc, fosfor si potasiu. Ceea ce caracterizeaza toate icrele, benefic: au o cantitate mare de omega 3, acizi grasi polinesaturati, care, se stie, sunt pentru protectie impotriva diabetului, obezitatii, aterosclerozei si pentru dislipidemii.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Specialitatea Casei