Fripturi si Gratare

Piept de pui cu mozzarella la cuptor

 

 

Piept de pui cu mozzarella la cuptor

 

Ingrediente :

550 gr file piept de pui,

300 gr smantană,

4 rosii medii,

sare, piper negru,

3 frunze de busuioc,

4 linguri ulei de măsline,

5-6 felii groase de mozzarella,

2-3 cătei de usturoi,

o legătură de mărar,

3 felii de bacon(optional)

pentru marinat :

100ml sos de soia,

o lămaie

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se spală, se taie in bucăti  si se pune la marinat circa o oră intr-un bol in care s-a amestecat sosul de soia si zeama de lămaie. După o oră se scoate pieptul de pui, se asezonează cu sare, piper, apoi se căleste intr-o tigaie cu ulei incins, aproximativ 3 minute pe fiecare parte. Se unge o tavă cu uleiul de măsline, se adaugă pieptul de pui, smantana, rosiile tăiate feliute, usturoiul si mărarul tocate mărunt. Peste fiecare bucată de piept se pun  feliile de mozzarella si bacon taiat dupa preferinta fiecaruia.

Se bagă tava in cuptorul incins la 200˚, pentru circa 30-35 de minute. Se scoate din cuptor tava, se  decorează cu frunze de busuioc .

Poftă bună!

 

 Sursa