Inedit

Pentru formarea unui MARE CARACTER, fiecare om pe care-l intalnesti îţi este un ÎNVĂŢĂTOR şi fiecare situaţie o LECŢIE de viaţă !

 

 

 

 

„Suferinţele îl ÎNTĂRESC pe om şi sunt mai NECESARE decât orice plăcere pentru formarea unui MARE CARACTER.”

— Constantin Brâncuşi —

Dacă cineva apare în calea ta, este pentru că omul respectiv are să te înveţe ceva, o lecţie de viaţă, deoarece nimic NU este întâmplător. Atragem în viaţa noastră oameni şi situaţii de care sufletul nostru are nevoie în evoluţia sa.

Fii deschis şi caută să vezi LECŢIA pe care fiecare om care apare în viaţa ta ţi-o dă. Astfel, din fiecare relaţionare cu cineva, vei avea doar de ÎNVĂŢAT şi nicidecum de pierdut, cum majoritatea tindem să credem. 

Reţine faptul că fiecare om apărut în viaţa noastră ne este un ÎNVĂŢĂTOR şi căfiecare situaţie de viaţă prin care trecem ne este o LECŢIE, şi ia-le ca atare. Astfel, vei ÎNVĂŢA câte ceva din tot ce ţi se întâmplă şi vei EVOLUA cu o mai mare uşurinţă.

Viaţa este o şcoală la care participăm pentru a ne eleva conştiinţa şi pentru a evolua.

Aşadar, fii ATENT şi PREZENT la LECŢIILE vieţii tale!

APRECIAZĂ fiecare om şi situaţie apărută în viaţa ta (observă cât de mult te-au ajutat în evoluţia ta şi aşa zisele situaţii negative, precum şi oamenii negativi pe care i-ai întâlnit până acum, NU condamna şi NU judeca, ci fii recunoscător pentru tot), pentru că doar aşa vei putea cu adevărat evolua!

Dacă stai şi te gândeşti puţin, vei constata că cele mai importante LECŢII de viaţă le învăţăm de la oamenii care ne fac aşa zisul „rău”!

Dacă priviţi în urmă şi observaţi cât de mult v-au ajutat situaţiile dificile prin care aţi trecut din aşa zisa cauză a celor care v-au făcut „rău”, veţi înţelege că de fapt acei oameni NU v-au făcut nici un „rău”, ci chiar un mare bine, deoarece v-au dat LECŢII foarte importante de viaţă, care v-au ajutat să fiţi mai puternici, mai buni, să vă cunoaşteţi pe sine mai bine şi să evoluaţi.

E adevărat, situaţiile au fost grele şi dureroase, însă datorită lor, azi aţi ajuns ceea ce sunteţi: mult mai puternici şi mai evoluaţi.

Nimic din ceea ce ni se întâmplă NU este în zadar şi cu scopul de a ne arunca la pământ, ci totul are un scop măreţ, de a ne ÎNVĂŢA câte ceva şi de a ne ajuta săEVOLUĂM.

Aşadar, să fim RECUNOSCĂTORI pentru tot şi TUTUROR, chiar şi celor care credem că ne-au făcut „rău” şi să înţelegem că absolut totul ne este necesar în procesul evoluţiei noastre!

Nu întâlnim în calea noastră oamenii pe care ni-i dorim, ci pe aceia de care avem nevoie în Evoluția noastră!

După cum probabil foarte mulţi dintre voi aţi observat, NU prea atragem în viaţa noastră oamenii pe care ni-i dorim (parteneri de viaţă, prieteni etc) !

Mulţi dintre voi vă tot întrebaţi de ce tot continuaţi să atrageţi în viaţa voastră oameni care aduc cu ei în viaţa voastă situaţii dificile şi complicate, oameni care vă provoacă durere şi suferinţă! Şi cel mai adesea se întâmplă să atragem parteneri de viaţă care ne provoacă multă suferinta!

De ce se întâmpla acest lucru? De ce atragem la nesfârşit parteneri şi oameni care ne provoacă suferinta?

Deoarece dragii mei, NU atragem întotdeauna în viaţa noastră partenerii şi oamenii pe care ni-i dorim, ci pe aceia de care avem cu adevărat nevoie în evoluţia noastră!

Veţi spune: ”păi cum să am nevoie de oameni care îmi fac rău, mă umilesc, mă tratează urât, mă abuzează, mă înşeală, nu mă apreciază, mă părăsesc etc?”

Păi uite că ai nevoie de ei ca să îţi înveţi lecţiile de viaţă foarte preţioase, pe care nu le-ai învăţat la momentul potrivit!

Dacă îţi înveţi cât mai repede lecţiile de viaţă, e foarte bine pentru tine, pentru că astfel vei atrage oamenii minunaţi, pe care ţi-i doreşti!

Dar până când nu îţi vei învăţa lecţiile de viaţă de care ai nevoie în evoluţia ta, vei atrage în continuare acelaşi gen de oameni – care nu te tratează după cum ţi-ai dori tu, tocmai pentru a învăţa ce trebuie să înveţi!

Veţi spune: ”păi şi ce ar trebui să învăţ ca să nu mai atrag oameni care îmi provoacă durere şi suferinţă? ”

Trebuie să învăţaţi muuuulte dragii mei, multe lucruri pe care nu le-am învăţat când am fost mici copii!

De exemplu, e nevoie să învăţăm Iubirea de sine. Dacă se întâmplă să întâlnim parteneri de viaţă pentru care facem totul şi ei nu fac nimic pentru noi, e tocmai pentru că trebuie să învăţăm să ne iubim pe noi înşine în primul rând şi să învăţăm să facem TOTUL pentru noi înşine, să ne punem pe primul loc în viaţa noastră şi abia apoi să facem lucruri şi pentru celălalt! Iubirea de sine e un lucru esenţial pe care trebuie să-l învăţăm în viaţă şi pe care îl învăţăm adesea, în urmă mai multor eşecuri emoţionale repetate!

Se întâmplă să ne îndrăgostim de parteneri căsătoriţi şi astfel să devenim amanţi/amante, lucru care duce la foarte multă suferinţă! De ce atragem aceşti parteneri? Pentru că e nevoie să învăţăm RESPECTUL de sine! Să învăţăm că suntem minunanti şi că merităm mult mai mult decât jumătăţi de măsură!

Se întâmplă să întâlnim parteneri care nu ne apreciază oricât de multe am face noi pentru ei. Din aceste experienţe trebuie să învaţa să ne APRECIEM în primul rând noi înşine!

Se întâmplă să întâlnim parteneri de care devenim dependenţi financiar şi apoi acceptăm abuzurile lor de orice tip. De ce se întâmplă să atragem acest gen de parteneri? Pentru că e nevoie să învăţăm să devenim puternici, să învăţăm să avem Încredere în noi înşine şi să ne străduim să reuşim şi singuri!

Atragem fel şi fel de parteneri care ne fac rău, dar dacă învăţăm din fiecare experienţă pe care o trăim cu aceştia, lecţiile pe care trebuie să le învăţăm, viaţa noastră se va schimba mult în bine şi vom deveni mult mai minunaţi şi mai înţelepţi!

Relaţiile ne dau posibilitatea să CREŞTEM şi să EVOLUĂM, să învăţăm lecţii importante de viaţă, dar trebuie să ne DESCHIDEM ochii şi să căutăm să ÎNVĂŢĂM fiecare lecţie pe care o avem de învăţăm din fiecare relaţie!

Din fiecare relaţie eşuată avem ceva de învăţat : IUBIREA DE SINE, RESPECTUL de sine, APRECIEREA de sine, PREŢUIREA de sine, renunţarea le EGOUL nostru mult prea umflat, CUNOAŞTEREA de sine şi multe alte lecţii de viaţă preţioase!

Dacă după fiecare relaţie eşuată, nu analizăm lucrurile şi NU învăţăm lecţiile de viaţă pe care trebuia să le învăţăm, atunci vom continua să atragem în viaţa noastră acelaşi tipar de parteneri până în momentul în care ne vom învăţa lecţiile pe care trebuia să le învăţăm în urma acestei relaţii!

Aşadar, dacă tot continui să atragi în viaţa ta relaţii care duc la eşec şi nu ştii de ce, atunci stai şi fă o analiză asupra relaţiilor tale eşuate, şi cauta să vezi dacă ţi-ai învăţat lecţiile din ele, iar dacă nu ai făcut-o încă, cauta să extragi lecţiile din ele şi să le înveţi. Doar învăţând lecţiile de care ai nevoie în evoluţia ta, vei şi încetă să mai atragi nenumăraţi parteneri care îţi provoacă durere şi suferinţă!

Toţi oamenii care apar în viaţa noastră ne sunt nişte ÎNVĂŢĂTORI, mai ales cei care ne-au provocat durere şi suferinţă! Fiţi recunoscători că i-aţi întâlnit şi căutaţi să ÎNVĂŢAŢI ceea ce au avut să vă înveţe, apoi lăsaţi-i în urma voastră şi mergeţi înainte încrezători !

Oamenii MINUNAŢI apar în viaţa noastră doar atunci când noi la rândul nostru, ne învăţăm lecţiile de viaţă şi învăţăm să fim MINUNAŢI!

Tu ţi-ai învăţat lecţiile de viaţă din relaţiile tale eşuate sau tot continui la nesfârşit să faci aceleaşi greşeli şi astfel să atragi acelaşi tipar de parteneri nedoriţi care îţi provoacă durere şi nefericire?

Dacă nu ai făcut-o încă, îţi recomand să te gândeşti cu mare atenţie la tot ce ţi-am spus şi să cauţi să îţi înveţi lecţiile de viaţă…asta în cazul în care te-ai săturat de nenumărate relaţii eşuate şi de suferinţă şi chiar îţi doreşti să ajungi să fii şi fericit.

 

Sursa: Camelia Serban