Preparate fara carne

O rețetă neobișnuită și foarte gustoasă de dovlecei. Mâncare ușoară, apetisantă și cu siguranță va plăcea întregii familii!

 

 

O rețetă neobișnuită și foarte gustoasă de dovlecei. Mâncare ușoară, apetisantă și cu siguranță va plăcea întregii familii!

 

Ingrediente:

  • 2 dovlecei
  • Sare
  • 3 ouă
  • Piper negru
  • Paprika
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 1 lingură de iaurt grecesc
  • O crenguță de pătrunjel
  • Făină
  • 100 de grame de mozzarella
  • 1 roșie

Mod de preparare:

Iau doi dovlecei. Îi tai în felii de grosime medie, adaug puțină sare pe ambele părți și îi las 10 minute pentru a-și scoate sucul.

Între timp, prepar aluatul. Într-un bol, bat trei ouă, adaug un praf de sare, piper negru, puțină boia de ardei, două linguri de amidon de porumb și o lingură de iaurt grecesc gros.

Amestecați bine până la omogenizare. Adăugați o crenguță de pătrunjel tocată.

Ung forma cu ulei. Tăvălesc fiecare bucată de dovlecel mai întâi prin făină, apoi prin amestecul de ouă. O pun în formă.

Coaceți la cuptor la 180 °C timp de aproximativ 20-25 de minute, până când dovleceii se rumenesc.

După aceea, îl scot, pun deasupra o felie de mozzarella și roșie și îl bag înapoi la cuptor pentru încă 5-10 minute, ca să se topească brânza.

Aroma este incredibilă! Preparatul este simplu, dar foarte eficient. Are un gust bun atât cald, cât și rece.

 

Poftă bună!

 

 Sursa