Aperitive si Gustari

Chifteluțe din cartofi, cu verdeață și usturoi – Cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă

 

 Chifteluțe din cartofi, cu verdeață și usturoi – Cea mai simplă și cea mai gustoasă rețetă

 

 

Savuroase, satioase si foarte usor de preparat. Se pot servi alaturi de o friptura preparata la gratar si o salata verde simpla.

 

Ingrediente:

500 grame cartofi,

1 ou batut,

2 linguri amidon de porumb sau faina,

2 fire ceapa verde tocate marunt sau o ceapă uscata,

1 legatura patrunel proaspat tocat,

1 legatura marar proaspat tocat,

3 catei de usturoi,

1/2 lingurita nucsoara macinata,

sare,

piper,

ulei pentru prajit.

 

Mod de preparare:

1. Fierbeti cartofii in coaja, apoi lasati-i sa se raceasca complet, cutatati-i de coaja si dati-i pe razatoarea cu ochiuri mici. Puneti cartofii rasi intr-un castron mare. Adaugati peste acestia oul batut, ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, mararul, amidonul de porumb, sarea, usturoiul pisat, nucsoara macinata si piperul.

2. Mixati bine ingredientele pana obtineti o compozitie omogena.Din aluatul obtinut formati 6 chiftele de cartofi (daca aluatul este prea moale mai adaugati o lingura amidon sau faina). Incingeti uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Prajiti chiftele din cartofi la foc mic cateva minute pe fiecare parte.

3. Scoateti chiftelele pe un platou pe care ati pus un prosop de hartie pentru a absorbi din grasime. Serviti chiftelele de cartofi calde.

 

Pofta buna!

 

Sursa