Retete de Mancaruri

O rețetă incredibilă din ingrediente obișnuite: cartofi gratinați cu carne tocată

 

 

O rețetă incredibilă din ingrediente obișnuite: cartofi gratinați cu carne tocată

 

Vă prezentăm o rețetă delicioasă de cartofi gratinați cu carne tocată și spanac. Acest deliciu arată original și îl puteți servi la orice masă de sărbătoare. Această mâncare este foarte gustoasă, suculentă și aromată. Merită s-o încercați și voi, suntem siguri că o să fie pe placul tuturor.

Ingrediente:

1 bucată Ceapă
400 g Carne de vită tocată
1/2 linguriță Boia de ardei iute
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat
1 linguriță Praf de usturoi
300 g Conservă de roșii cuburi
150 g Spanac
7 bucăți Cartofi
12 Felii Mozzarella
3 linguri Ulei de masline

Mod de preparare:

  1. Căliți ceapa tocată într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline. Gătiți până devine rumenă. Apoi adăugați carnea tocată de vită, amestecați și gătiți timp de 3 minute până carnea nu mai este roz.
  2. Apoi adăugați piperul negru, sarea, praful de usturoi, boia de ardei iute, roșiile cubulețe și amestecați. Adăugați spanacul și gătiți timp de 2-3 minute. Luați tigaia de pe foc și lăsați să se răcească.
  3. Curățați cartofii de coajă și tăiații în felii subțiri. Într-o tavă pentru chec cu dimensiunea (23×13 cm), aranjați feliile de cartof care se suprapun atât pe fundul tăvii, cât și pe părțile laterale ale tăvii.
  4. Așezați 2 felii de mozzarella pe stratul de cartofi. Tăiați 5 felii de mozzarella în jumătate. Așezați jumătățile de felii de mozzarella peste cartofii de pe ambele părți laterale ale tăvii. Puneți felii de mozzarella și în fiecare colț al tăvii.
  5. Puneți ⅓ din amestecul gătit din carne tocată peste mozzarella. Aranjați un alt strat de felii de cartofi suprapuse peste amestecul de carne de vită. Așezați încă 2 felii de mozzarella peste cartofi.
  6. Puneți o altă treime din amestecul de carne peste mozzarella, apoi adăugați un alt strat de cartofi. Așezați încă 2 felii de mozzarella peste cartofi și răspândiți restul amestecului de carne.
  7. Așezați ultimele trei felii de mozzarella peste stratul de carne și acoperiți cu ultimul strat din felii de cartofi. Dați tava la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 50-60 de minute. (Dacă cartofii se rumenesc prea repede, acoperiți tava cu o hârtie de copt).
  8. Lăsați puțin să se răcească, apoi o scoateți pe un platou.
  9. Savurați cu plăcere!