Desert

Prăjitură cu mere și cremă de budincă – un desert pe care trebuie neapărat să-l încerci, este un deliciu

 

Prăjitură cu mere și cremă de budincă – un desert pe care trebuie neapărat să-l încerci, este un deliciu

 

În rândurile de mai jos îți voi prezenta una dintre rețetele mele preferate. Este vorba despre o rețetă delicioasă și simplă de prăjitură cu mere și cremă de budincă. Îți recomand să o încerci chiar astăzi.

 

Ingrediente:

pentru blat:

  • 6 ouă, 3/4 pahare făină de grâu
  • 2 linguri făină de cartofi
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 pahar zahăr

pentru cremă:

  • 3 plicuri budincă cu gust de frișcă
  • 3/4 pahar zahăr
  • 1 litru lapte
  • 250 gr unt

pentru umplutura de mere:

  • 2 linguri unt
  • 1.3 kg mere
  • 2 plicuri praf de jeleu de portocale

pentru glazură:

  • 100 gr ciocolată cu lapte sau ciocolată neagră
  • 3 linguri lapte
  • 25 gr unt

 

Mod de preparare:

Pentru a măsura ingredientele am folosit un pahar de 250 ml.

La început pregătim blatul și începem prin a separa gălbenușurile de albușuri. Batem albușurile spumă și adăugăm treptat zahărul. Amestecăm bine până se dizolvă tot zahărul și obținem o spumă fermă și lucioasă. Adăugăm apoi gălbenușurile și amestecăm.

La final, adugăm făina de grâu, făina de cartofi și praful de copt și amestecăm cu mixerul la viteză mică sau cu o spatulă.

Punem aluatul obținut într-o tavă cu dimensiuni de 25 x 35 cm, tapetată cu hârtie de copt.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă aluat

Coacem aluatul în cuptorul preîncălzit la 180 grade timp de aproximativ 20 de minute. După ce blatul s-a copt, îl scoatem din cuptor, îl lăsăm să se răcească, apoi îl tăiem în două pe orizontală, pentru a obține două blaturi mai subțiri. Punem unul dintre blaturi înapoi în tavă.

Pentru a pregăti umplutura de mere, curățăm fructele și le dăm pe o răzătoare grosieră. După ce am ras toate merele, stoarcem sucul. Putem bea sucul rămas pentru că este foarte gustos.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă mere rase

Punem 2 linguri de unt într-o cratiță, pe aragaz și așteptăm să se topească. Adăugăm apoi merele și le gătim timp de aproximativ 10 minute, până se înmoaie. Adăugăm apoi praful de jeleu de portocale și amestecăm până se dizolvă jeleul și se combină ingredientele.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă ingrediente

Lăsăm umplutura să se răcească, apoi o punem peste blat din tavă.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă mod preparare

Pentru a pregăti crema de budincă punem 1 litru de lapte la fiert. Adăugăm praful de budincă și zahărul și amestecăm până se combină ingredientele și obținem o budincă groasă. Luăm budinca de pe foc, o acoperim cu folie și o lăsăm să se răcească. Putem prepara budinca chiar și cu o zi înainte.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă mod preparare budinca

Batem untul moale cu mixerul, apoi adăugăm treptat budinca rece și amestecăm până obținem o cremă fină. Așezăm crema peste umplutura de mere, o întindem uniform și o acoperim cu cel de-al doilea blat.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă crema

Punem ingredientele pentru glazură (ciocolata, laptele și untul) într-un vas și le dizolvăm la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă.

Turnăm glazura peste cel de-al doilea blat și punem prăjitura la frigider peste noapte. Eu am presărat deasupra și bombonele decorative.

Prăjitură cu mere și cremă de budincă preparare ingrediente

Poftă bună!

 

 Sursă