Retete de Mancaruri

O bunătate de mâncare cu care soacra mea m-a cucerit – Cartofi la cuptor înveliți în bacon!

 

 

Prajitura rapida cu mere, pandispan si frisca

 

 

Vă prezentăm un preparat foarte simplu, dar rezultatul este de vis, atât ca gust dar și ca aspect. Cartofii la cuptor înveliți în bacon cu șuncă și cașcaval este o cină care nimeni nu-i poate rezista, sunt atât de delicioși, încât va dispărea imediat din farfurie. Se servește atât cald cât și rece , ca atare sau alături de o salată.

 

Ingrediente:

500 g Cartofi
450 g Cașcaval
240 g Bacon
250 g Șuncă
1/2 linguriță Boia afumată
1/2 linguriță Sare
1/2 linguriță Piper negru măcinat

Mod de preparare:

  1. Dați cașcavalul prin răzătoare. Curățați cartofii de coajă și dații felii subțiri prin răzătoare. Tapetați o tigaie cu diametrul (24 cm) cu hârtie de copt și așezați feliile de bacon (sau pancetta) începând din centru tigăii spre exterior formând un cerc (păstrați 4-5 fâșii de bacon pentru a le așeza la final). Apoi aranjați un strat de cartofi feliați după care îi condimentați cu sare , piper negru și boia afumată.
  2. Urmează un strat de cașcaval ras și acoperiți cu 4 felii de șuncă presată. Puneți un alt strat de cartofi feliați pe care la fel îi condimentați cu sare,piper negru și boia afumată. Acoperiți cu un strat de cașcaval ras după care puneți și celelalte 4 felii de șuncă presată.
  3. Urmează un alt strat de cartofi feliați și îi condimentați cu sare, piper negru și boia afumată. Puneți un strat de cașcaval ras, iar în centrul puneți cele 4-5 felii de bacon păstrate.
  4. Acoperiți cu feliile de bacon de la exterior spre centru. Puneți un capac de fontă deasupra, dar puteți să folosiți și un capac simplu mai mic cât să acopere centrul, îl folosiți ca fâșiile să nu se deplaseze. Dați tigaia în cuptorul preîncălzit la temperatura de 190°C, pentru aproximativ 50- 60 de minute. Odată scoasă tigaia din cuptor , scurgeți excesul de grăsime. Apoi o puteți răsturna pe un platou și puteți să o porționați.
  5. Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna.

 

  Sursa