
Ingrediente:
- Dovlecei – 3 bucăți
- Carne tocată – 400 g
- Ceapă – 1 bucată
- Ouă – 3 buc.
- Boia uscată, sare, oregano uscat, piper negru
- Roșii – 1 bucată
- Ardei gras galben – 1 bucată
- Morcov – 1 bucată
- Usturoi – 2 căței
- Sos de roșii – 3 linguri
- Brânză – 100 g
- Ceapă verde – o legătură
- Maioneză – 2 linguri
- Parmezan – 50 g
Mod de preparare:
Tăiați dovleceii, îndepărtând cu grijă o parte din pulpă, aproximativ o treime, pentru a face loc umpluturii.

Luați carne tocată, adăugați un ou, un praf de sare, puțină boia uscată, piper negru și oregano. Amestecați totul bine.
În același timp, topiți 30 de grame de unt și prăjiți o ceapă tocată mărunt până devine transparentă.
La final, adăugați câțiva căței de usturoi tocați mărunt, puțin sos de roșii și sare și piper după gust.
Începem să formăm bărcuțe de dovlecei, punem umplutura de carne tocată în ele. Le punem într-o tavă de copt.

Separat, amestecați două ouă crude cu brânză rasă, adăugați puțină ceapă verde tocată și două linguri de maioneză. Acoperiți fiecare barcă de dovlecel cu acest amestec.
Se introduce la cuptor pentru 40 de minute, la o temperatură de 180 de grade.
Poftă bună!













