Bauturi

Miracolul din MĂSLINE! Beneficii pentru sănătate

 

 

 

 

Pe lângă gustul bun, măslinele sunt un miracol pentru sănătatea ta graţie conţinutului ridicat de acizi graşi şi vitamine. Iată cele mai importante motive pentru care ar trebui să le consumi zilnic:

 

Imagini pentru Miracolul din MĂSLINE!

Îţi fac pielea şi părul mai frumoase

Măslinele sunt bogate în acizi graşi şi antioxidanţi care hrănesc, hidratează şi protejează pielea şi părul. Astfel, nu este de mirare că uleiul de măsline este inclus în numeroase tratamente de înfrumuseţare şi considerat un agent nutritiv şi hidratant excelent.

Te ajută să slăbeşti

Specialiştii spun că un consum regulat de alimente bogate în grăsimi monosaturate poate favoriza pierderea în greutate. Este suficint să consumi doar câteva măsline pentru a-ţi stopa senzaţia de foame.

Îmbunătăţesc vederea

Un alt motiv pentru care este indicat să consumi măsline cât mai des se referă la sănătatea oculară. Acizii graşi Omega-3 din compoziţia măslinelor protejează ochii de afecţiuni oculare precum degenerescenţa maculară şi sindromul de ochi uscat.

Asigură buna funcţionare a sistemului digestiv

Măslinele sunt o excelentă sursă de fibre dietetice. O cană cu măsline oferă aproximativ 20% din necesarul zilnic de fibre. Printr-un consum constant de măsline, îţi menţii buna funcţionare a sistemului digestiv, întrucât peristaltismul intestinal este îmbunătăţit, iar apetitul pentru alimente bogate în grăsimi şi zaharuri este scăzut.

Sursă excelentă de vitamina E

Măslinele au un conţinut bogat de vitamina E, extrem de importantă pentru a proteja organismul împotriva bolilor cardiovasculare.

 

Sursa :Zumi