Flori si gradina

Mierea Alba – miere de rapita cea cea mai buna prietena a ficatului și inamicul osteoporozei, bolilor renale, de stomac, cardiace, respiratorii

 

 

 

 

Abundența de principii nutritive ale mierei de rapiță prezintă numeroase beneficii sănătății și frumuseții, fiind un excelent remediu în bolile renale, de stomac, cardiace, respiratorii și în osteoporoză, prevenind afecțiunile hepatice, pancreatice și splenice.

Bogată în substanțe nutritive, mierea de rapiță este obținută din rapiță, o plantă oleaginoasă, în a cărei compoziție sunt prezente proteine, hidrați de carbon, substanțe minerale (calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu), celuloză, lipide, grăsimi, rezine, mucilagii și vitaminele A, B1, B2, niacină, vitamina C, betacaroten.

Procesul de glucoză din mierea de rapiță face ca aceasta să se cristalizeze într-un timp foarte scurt, uneori chiar și în fagure.

Recunoaștem mierea de rapiță după textura extrem de fină, colorația slabă, de galben deschis. Ne încântă simțurile cu un miros plăcut și un gust delicios, mierea tartinabilă fiind ușor confundată cu serbetul.

Cu proprietăți curative extraordinare, mierea de rapiță este recomandată în bolile ce afectează rinichii, bolile de stomac, cardiace, respiratorii, și în osteroporoză, datorită conținutului său de Q3, extrem de necesar pentru sănătatea oaselor.

Pe lângă refacerea și menținerea elasticității pereților vasculari, ajută la scăderea nivelului de colesterol rău, iar consumată regulat, protejează ficatul, splina și pancreasul, datorită acțiunii puternice antibacteriene.

Puterea sa bactericidă distruge bacterii precum streptococul, stafilococul, enterococul și helicobacter pylori. Este recomandată în tratamentul ulcerelor, arsurilor și rănilor, acționând ca un agent terapeutic antiseptic.

Imagini pentru rapita

Cu mult superioară ca cea polifloră, din salcâm sau din tei, mierea din rapiță prezintă o serie întreagă de proprietăți, fiind, totodată, folosită cu succes în tratamentele cosmetice cu adevărat miraculoase, conținutul bogat de vitamina E luptând eficient împotriva îmbătrânirii pielii.

Următorul amestec este recomandat pentru îmbunătățirea funcțiilor ficatului, pentru reducerea stresului, susținerea efortului fizic și intelectual, și pentru întărirea organismului slăbit în urma perioadelor de convalescență:

– Spălați bine 3 lămâi cu tot cu coajă, lăsați-le la uscat și tăiați în cubulețe mici. Adăugați-le într-un borcan de sticlă de 800 de grame și adăugați peste acestea miere de rapiță, până la umplerea borcanului; închideți ermetic și lăsați amestecul la macerat până la obținerea sucului.

– Serviți câte 1 linguriță de 3 ori pe zi, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

– Pentru tratarea osteoporozei, puteți încerca remediul naturist cu miere de rapiță:

Ingrediente:
200 grame miere de rapiță, 200 grame făină de orez, 50 grame polen, 100 ml lapte dulce nefiert

Mod de preparare:
Într-un vas curat, amestecați bine ingredientele până la obținerea unei mase omogene. Puneți amestecul într-un vas de sticlă închis la culoare și păstrați la frigider. Serviți zilnic 3 linguri, cu 2 ore înaintea meselor principale, până la terminarea amestecului.

– Puteți încerca, de asemenea, tratamentul naturist cu miere, nucă și ouă:

Ingrediente:
15 ouă biologice (de țară), 15-20 lămâi, 1 kg miere de rapiță, 1 kg nucă măcinată, 200 ml țuică naturală sau bitter suedez

Mod de preparare:
– Obțineți un praf prin pisarea cojilor de ouă. După ce ați stors lămâile și ați strecurat sucul, adăugați-l peste coaja de ou, astfel încât aceasta să fie acoperită în totalitate. Închideți și păstrați vasul la loc răcoros și întunecos, până la topirea prafului.

Imagini pentru miere de rapita beneficii

– Se va păstra în acest mod aproximativ 18 zile (15-18 zile), amestecând periodic amestecul cu o lingură din lemn. Odată dizolvat praful de ouă, puteți strecura compoziția. Adăugați în continuare mierea, nuca și țuica, punând preparatul la rece.

– A doua zi, consumați 2 linguri, de 3 ori pe zi, după mese. Puteți repeta cura după o pauză de 6 luni.

Acest tratament de calciu natural este eficient și pentru decalcifiere, demineralizare în bolile reumatismale, rahitism, fracturi osoase sau spasmofilii cauzate de lipsa de calciu.

Ingredient de bază în măștile cosmetice, mierea de rapiță luptă eficient împotriva îmbătrânirii premature a pielii, menținându-I tonicitatea și elasticitatea, grație conținutului generos în vitamina E.

– Amestecați o linguriță cu miere de rapiță cu 6 picături de ulei de argan și aplicați delicat pe față. Lăsați să acționeze timp de 15 minute, după care îndepărtați masca prin clătire cu apă.

Poate înlocui cu succes crema de față obișnuită, datorită acțiunii sale nutritive și hidratante.

 

 

Sursa: Fii Sanatos