Retete de Mancaruri

Mazăre cu costiță de porc afumată – O combinație excelentă pentru gătit

 

 

Mazăre cu costiță de porc afumată – O combinație excelentă pentru gătit

 

Ingrediente:

Mazăre boabe congelată sau la borcan 1 kg
Costițe afumate de porc 1 kg
Ceapă 2 buc
Morcov 2 buc
Supă de carne sau apă 800 ml
Bulion de roșii 300 g
Piper negru măcinat
Mărar proaspăt
Sare

Mod de preparare:

Curățați si tocați mărunt două cepe.

Într-o tigaie încăpătoare, tip wok, puneți ceapa la călit cu un praf de sare.
Căliți 5 minute amestecând frecvent.

Curățați doi morcovi și apoi tăiați cubulețe/rondele.

Adăugați peste ceapă și căliți pentru încă 5 minute.

Tăiați costițele in bucăți mai mici.

Adăugați costițele peste legumele călite.

Gătiți costițele afumate împreună cu legumele pentru încă 5 minute.

Acoperiți totul cu 800 ml de supă de carne fierbinte.

Lăsați să fiarbă pentru o oră cu capacul pus.

Adăugați 300 g de bulion de roșii și 1/2 linguriță de piper măcinat.

Amestecați apoi bine cu o lingură.

Scurgeți bine mazărea de la borcan. Adăugați în cratită.

Amestecați totul și lăsați sa fiarbă pentru 10 min cu capacul pus.

Opriți focul.
Adăugați o legătură de mărar proaspăt tocat.

Amestecați mâncarea de mazăre și lăsați să se odihnească 10 minute cu capacul pus.

Consumați cu moderație!

Pofta buna!

 

 Sursă