Aperitive si Gustari

Mango, fructul cu proprietăți unice – De ce era considerat hrana zeilor și care sunt beneficiile consumului sau

 

 

 

 

Mango este un fruct originar din Asia de Sud-Est, venerat în arta și cultura indiană de mii de ani. Face parte din grupa fructelor galben-aurii, cu un conținut scăzut de grăsimi, dar bogat în fitoelemente, substanțe puternic antioxidante.

Este cunoscut sub numele de ”hrana zeilor” și a fost fructul preferat al reginei Victoria. Pulpa unui fruct de mango crud conține aproximativ 15% zahăr, 1% proteine, vitamine (A, B1, B12, C, E), minerale (calciu, fosfor, fier, potasiu, magneziu, cupru), fermenți, aminoacizi, uleiuri eterice, fibre, carotenoizi, compuși polifenolici (conține 43 din cele 200 de xantoane care se găsesc în natură – fiind unicul fruct cu astfel de proprietăți).

Mango are acțiune directă asupra sistemului nervos central, exercitând, prin conținutul lui de fosfor și acid glutamic, un rol protector asupra nervilor.

Influențează pozitiv starea de sănătate și încetinește procesul de îmbătrânire, prin concentrația foarte ridicată de vitamina A.

Datorită aportului de potasiu, acest fruct favorizează echilibrul activității musculare și, implicit, al activității cardiace. Grație conținutului bogat de enzime, fructele de mango stimulează digestia, putând fi folosite cu succes în dietele de slăbire.

Mango este minunat pentru piele, ne ajută vederea, scade colesterolul rău, abundă în vitamine și minerale, ne scapă de acnee, de mătreață, este un aliat în lupta împotriva diabetului, stimulează libidoul, ne ajută să avem un sistem imunitar puternic, previne cancerul și bolile de inimă, iar gustul este absolut divin. Puteți consuma fructul de mango crud sau puteți prepara gemuri sau jeleuri din el.