Retete de Mancaruri

Mai bine decât ardeii umpluți: familia mea îi iubește. Iau dovlecel și niște carne tocată și gătesc o cină delicioasă pentru întreaga familie

 

 

Mai bine decât ardeii umpluți: familia mea îi iubește. Iau dovlecel și niște carne tocată și gătesc o cină delicioasă pentru întreaga familie

 

Dacă vă plac ardeii umpluți clasici, atunci vă va plăcea și această variantă cu dovlecel. Câteva ingrediente, puțin timp și un prânz sau o cină delicioasă este gata.

 

Ingrediente:

  • dovlecel, 1 kg;
  • carne tocată, 500 g;
  • ardei dulce, 2 buc;
  • ceapa, 1 bucata;
  • sare, piper, condimente;
  • adjika uscată, 0,5 linguriță;
  • smântână, 1 lingură;
  • brânză, 150 g.

 

Mod de preparare:

Alege dovlecel care nu este prea gros și nu prea copt. Pentru ca vasul umplut să nu se destrame după gătit.

Tăiați legumele în bucăți folosind o linguriță sau un cuțit ascuțit. Alegem mijlocul.

Tăiați ceapa cubulețe și prăjiți-o în ulei vegetal.

Tăiați ardeiul dulce în bucăți, tăiați verdeața după gust.

Măcinați ardeiul, usturoiul și ierburile într-un blender.

Amestecați amestecul de la blender și ceapa cu carnea tocată, condimentați cu sare, piper, condimente și ierburi aromatice.

Umpleți dovleceii cu carne tocată și puneți într-o tavă unsă cu unt.

Se coace la 180 de grade aproximativ 30 de minute, apoi se stropesc cu cascaval ras si se mai coace inca 10 minute.

Un astfel de dovlecel delicios poate fi servit cu diverse garnituri, pur și simplu cu orez fiert sau cartofi de casă.

Folositi carne tocata asortata, atunci gustul preparatului va fi foarte variat si ideal.

Poftă bună!

 

Sursă