Sfaturi utile

La sfatul soacrei am făcut recent un înălbitor. Vreau să vă împărtășesc secretul pentru că e ceva foarte eficient

 

 

La sfatul soacrei am făcut recent un înălbitor. Vreau să vă împărtășesc secretul pentru că e ceva foarte eficient

 

Hainele albe se pătează ușor dacă vă atingeți de ceva. După ce le purtați un timp, acestea capătă o nuanță gălbuie. Pentru a le menține albe, de cele mai multe ori trebuie să le albiți cu produse chimice din comerț. Acestea conțin înălbitor și pretind că sunt cea mai bună soluție pentru a reda culoarea albă inițială a rufelor.

Adevărul este că aceste produse sunt eficiente și probabil reprezintă cel mai ușor mod ca să albiți rufele. Dar chimicalele pe care le conțin nu sunt sănătoase și pot afecta mediul înconjurător.

Pentru a preveni accidentele casnice cauzate de folosirea înălbitorului, în articolul de astăzi vă vom arăta cum să spălați și să albiți rufele într-un mod mai prietenos cu mediul. Pentru a scăpa de petele de pe material și pentru a reda albul inițial al hainelor, veți folosi produse naturale pe care le aveți de obicei în casă.

Oțet alb

În afară de faptul că este un produs folositor pentru îndepărtarea petelor și a murdăriei, oțetul alb este blând cu materialele și le face moi în mod natural. Nu mai aveți nevoie de balsam de rufe pe bază de produse chimice.

Cum se folosește?

În mașina de spălat, adăugați ½ cană cu oțet alb distilat peste detergentul de rufe și urmați un ciclu de spălare obișnuit.

Dacă hainele s-au pătat la guler, subraț sau în alte părți, frecați aceste zone cu puțin oțet alb și lăsați să treacă o oră înainte de a le spăla.

Bicarbonat de sodiu

Acest produs, pe lângă faptul că este ieftin, poate pătrunde foarte bine în materialul hainelor, îndepărtând petele și făcându-le mai moi.

Cum se folosește?

Adăugați ½ cană cu bicarbonat de sodiu peste detergentul de rufe obișnuit și spălați ca de obicei. Nu uitați să separați întotdeauna rufele albe de cele colorate.

Pentru petele dificile, aplicați bicarbonat de sodiu amestecat cu puțină zeamă de lămâie direct pe zonele respective.

Apă oxigenată

Apa oxigenată este un produs excelent dacă vreți să albiți hainele deoarece nu conține înălbitor.

Cum se folosește?

Adăugați ½ cană cu apă oxigenată peste detergentul de rufe obișnuit. O puteți pune și direct pe pete.

Zeamă de lămâie

Zeama de lămâie are o acțiune astringentă ce curăță în profunzime materialele, îndepărtând murdăria și lăsându-vă hainele albe și curate.

Cum se folosește?

Umpleți o oală cu apă, adăugați câteva felii de lămâie și puneți-le la fiert. Puneți rufele în apa cu lămâie și lăsați-le o oră înainte de a le spăla ca de obicei.

O altă variantă ar fi să pregătiți o soluție din săpun, o lingură cu sare și zeama a două lămâi. Înmuiați rufele în acest amestec, apoi clătiți-le și uscați-le la soare.

Lapte

Acest ingredient surprinzător poate fi folosit pentru întreținerea rufelor, deoarece contribuie la albirea acestora. Este recomandat mai ales pentru materiale delicate și din bumbac.

Cum se folosește?

Puneți materialul într-un vas cu lapte și lăsați-l timp de câteva ore înainte de a-l spăla ca de obicei.

Trucuri ca să albiți hainele și să le mențineți curate.

Hainele albe au nevoie de o atenție specială pentru a fi păstrate în stare bună.

Dacă vă place să purtați alb, vă prezentăm câteva trucuri:

Evitați să folosiți înălbitor chimic pe materialele din poliester sau pe cele din amestec de bumbac și poliester. Acesta poate provoca o reacție între înălbitor și poliester ce face ca materialul să se îngălbenească.

Aveți grijă la apa în care spălați rufele. Dacă este tulbure, poate face ca lucrurile să se îngălbenească.

Atunci când spălați rufele albe, puteți adăuga puțin borax dizolvat în apă, în loc de balsam. Boraxul nu pătează hainele.

Pentru a evita pătarea hainelor, aveți grijă să nu folosiți parfum, deodorant sau alte produse ce pot veni în contact cu materialul. De obicei, acestea lasă pete galbene pe haine.

Este de preferat să uscați rufele albe la soare, deoarece razele UV vă ajută să le albiți șă să mențineți strălucirea albului.

 

 Sursa