Inedit

În spatele unei femei puternice stau temerile pe care le-a învins, rănile pe care le-a vindecat și lecțiile pe care le-a învățat

 

 

În spatele unei femei puternice stau temerile pe care le-a învins, rănile pe care le-a vindecat și lecțiile pe care le-a învățat

 

 

Nu există femeie care să se fi născut puternică. Cu fiecare lovitură primită din partea vieții, cu fiecare om nepotrivit întâlnit, mai înveți ceva, mai pui o piesă la caracterul tău puternic.
Dacă înainte plângeam, când eram rănită sau dezamăgită de oameni, acum râd. Râd pentru că știu că tot ceea ce mi se întâmplă, se întâmplă spre binele meu.

Și dacă te temeai de singurătate, viața te învață să nu te mai temi. Și dacă aveai cu ușurință încredere în oameni, viața te învață că nu oricine merită încrederea ta. Și dacă adesea nu aveai încredere în forțele tale, viața te pune față în față cu situații dificile, tocmai pentru a îți dezvălui câtă forță ai în tine și cât de multe poți reuși să înfăptuiești.

Daca inainte acceptai toate actiunile oamenilor, doar pentru ca ii iubeai, acum nu mai accepti decat ceea ce simti ca poti accepta, pentru ca ai invatat sa tii cont si de tine, de vocea ta interioara, de ceea ce iti doresti tu. Daca inainte evitai sa spui o parere care era in contradictie cu a altcuiva, acum nu te mai temi, pentru ca te pretuiesti mai mult, pentru ca iti stii adevarata valoare a ta si a gandurilor tale, si nu, nu iti mai pasa daca cineva te judeca sau daca cineva nu este de acord cu ceea ce gandesti. Ai inteles ca, in primul rand, tu esti cel care trebuie sa fie de acord cu tine, pentru ca tu esti cel cu care traiesti in cea mai mare parte a timpului.

Nu ți-a fost ușor. Dezamăgiri, promisiuni, vorbe goale, oameni care ți-au intrat în suflet cu picioarele murdare, minciuni, răni lăsate, neîncredere, teamă de oameni, de a te mai deschide în fața cuiva, convingerea că toți oamenii sunt la fel și că vei sfârși mereu prin a fi rănită…

Nu ți-a fost ușor, dar acum îți este, pentru că în timp ai învățat ca din tot eșecul să culegi binele și din toate dezamăgirile ai luat lecții prețioase, care au venit cu puterea pe care o ai acum.
Acum știi să spui Nu, știi să deosebești oamenii care au intenții bune si frumoase, de cei care vor doar să-și șteargă pantofii cu sufletul tău. Acum știi ce meriți, pentru că știi cine ești și știi cât ai muncit la construirea caracterului pe care îl ai!