Flori si gradina

Iată florile fericirii – 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta, energie pozitiva, fericire

 

 

Iată florile fericirii – 10 plante care vor aduce banii și norocul în casa ta, energie pozitiva, fericire

 

Plantele de interior sunt o adevărată comoară pentru casa fiecăruia din noi. Ele purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen, înfrumusețează interiorul și ne bucură plămânii, ochii și sufletul.

Mai mult decât atât, în multe culturi se consideră că plantele pot atrage norocul, dragostea și prosperitatea în casa unui om. Hai să vedem la care plante trebuie să atragi atenția ca să aduci banii și norocul în locuința ta!

PLANTE CARE ADUC NOROC ȘI BANI

1. Violeta de Parma

Violeta de Parma, numită și Violeta africană este una din cele mai îndrăgite flori de cameră din lume.

Aceasta și-a câștigat popularitatea datorită aspectului delicat, frunzelor viu colorate și ușurinței cu care se îngrijește. Ea este cadoul perfect pentru orice ocazie și o adevărată podoabă a oricărui pervaz.

În culturile africane, violeta mai este numită și Floarea-păcii. Se crede că ea aduce pacea și bunăstarea în casa fiecărui om. Florile mov au un efect pozitiv asupra relațiilor cu copiii, cele albe atrag banii în casă, iar cele albastre stimulează pofta de viață.
2. Zamioculcas

Zamioculcas este o floare originară din Zanzibar, supranumită palmierul smarald sau arborele banilor.

Planta este veșnic verde, are frunze mari, saturate, robuste și flori delicate de culoare gălbuie. Se spune că în momentul în care zamioculcas înflorește, toate problemele financiare ale familiei dispar și sunt înlocuite cu prosperitate și voie bună.

PLANTE CARE ADUC ENERGIE POZITIVĂ ÎN CASĂ

3. Chlorophytum

Chlorophytum este o plantă care se bucură de mare popularitate în țara noastră, crește rapid și se înmulțește ușor. Este considerată una dintre cele mai nepretențioase plante și una din cele mai bune arme în lupta cu formaldehida, benzenul și alte toxine care otrăvesc aerul pe care îl inspirăm.

Chlorophytum contribuie la combaterea anxietății, depresiei și gândurilor negative. În cultura populară, această floare este asociată cu armonia și pacea căminului familial.

4. Dracaena
Floarea Dracena mai este numită “bambusul fericirii”. Dracaena contribuie la curățarea aerului de toxine și îmbogățește casa cu oxigen.

În cultura chineză, ea e considerată un simbol al fericirii și perseverenței. Frunzele plantei tind să crească în sus, iar energia ei interioară se transmite neapărat către proprietari. Chinezii consideră că dacă dracena se acomodează în casa unui om, viața lui se va schimba spre bine.

PLANTE CARE ATRAG FERICIREA

5. Ficusul Benjamin

Ficusul Benjamin este un arbust pestriț, nepretențios, care se trage din Asia, unde este considerat un simbol al prosperității. Asiaticii sunt ferm convinși că ficusul contribuie la fericirea în familie și protejează casa de spirite rele și energie negativă.

Dacă îngropi în solul acestuia o monedă, atunci prosperitatea financiară va crește împreună cu arbustul. Iar dacă ai o problemă care te apasă, e suficient să pui o piatră la rădăcina acestuia și te vei debarasa de panică și anxietate.

6. Crassula

În America Latină există convingerea că floarea Crassula, numită și arborele banilor atrage prosperitatea și bunăstarea materială, dar merită să o cumperi cel puțin pentru proprietățile ei purificatoare, aspectul cordial și caracterul nepretențios.

Mai mult decât atât, Crassula este una din puținele plante care fac parte din practica Feng Shui, ce constă în alegerea celui mai bun loc pentru fiecare obiect din casă, astfel încât să trăiești în armonie și prosperitate.

FLORI CARE ADUC PROSPERITATE ÎN CASĂ

7. Maranta

Maranta este o plantă misterioasă și fermecătoare, care protejează casa de energie negativă și previne conflictele dintre membrii familiei.

Maranta are o proprietate neobișnuită. Frunzele ei se strâng în timpul nopții, de parcă ar marca sfârșitul zilei, cu tot cu necazurile și grijile ei. Iar dimineața își desface coroana sugerând un nou început.
8. Spathiphyllum

Spathiphyllum, cunoscut în țara noastră ca Florea-lunii sau Crinul-păcii, este o floare decorativă, vivace, originară din America de Sud.

În cultura sud-americană, Spathiphyllum este asociat cu prosperitatea și căldura căminului familial. Se spune că planta ajută femeile singure să-și găsească perechea, iar pe cele căsătorite să găsească armonia în relații. Pe femeile care vor un copil le ajută să rămână însărcinate, iar pe cele care au divorțat, le ajută să-și regăsească echilibrul emoțional.

PLANTE CARE ADUC NOROC ÎN CASĂ

9. Anthurium

Anthurium este o plantă originară din America de Sud și mai este numită “floarea Flamingo”. Planta este ușor de îngrijit și va adăuga prospețime interiorului tău datorită coloritului irepetabil al florilor sale.

Împreună cu Spathiphyllum, Anthurium protejează casa de spirite rele și energie negativă. Totodată, planta amplifică vibrațiile pozitive din jurul casei, îți va îmbunătăți starea de spirit și te va ajuta să-ți încarci bateriile interioare.

10. Mușcata

În rândul multor popoare africane, mușcata este considerată o plantă protectoare, care împiedică duhurile rele să pătrundă în interiorul casei și menține armonia în sânul familiei.

Mușcata roșie previne conflictele în familie, mușcata albă tratează insomnia, iar cea roz atrage iubirea. Cu cât mai mult înflorește mușcata, cu atât e mai bine.

 

 Sursa