Aperitive si Gustari

I-am învățat pe toți prietenii mei cum să-l gătească! Dovlecei „cu explozie”: o rețetă sănătoasă și „ieftină”

 

 

I-am învățat pe toți prietenii mei cum să-l gătească! Dovlecei „cu explozie”: o rețetă sănătoasă și „ieftină”

 

Gătesc dovlecei așa în fiecare săptămână! Mai buni decât pizza și mai gustoși decât carnea. Rețetă sănătoasă și ieftină.

 

Ingrediente:

  • dovlecei 2 buc.
  • sare după gust
  • piper negru măcinat
  • usturoi uscat
  • paprika
  • ulei

aluat:

  • ouă 5 buc.
  • sare după gust
  • ierburi uscate, eu aveam pătrunjel uscat
  • lapte 400-450 ml
  • două căni de făină, 250 g cană

 

Mod de preparare:

Am tăiat dovleceii în felii subțiri. I-am pus într-un bol, am adăugat sare, piper negru măcinat, usturoi uscat, boia de ardei și puțin ulei.

Îl las câteva minute să se îmbibe în condimente.

Într-un bol separat, amestec ouă, puțină sare, ierburi uscate (am pătrunjel), lapte și făină. Frământ aluatul.

Turn aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Așez dovleceii deasupra.

L-am pus la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute, cu ventilatorul pornit, dacă este disponibil.

După aceea, presar cu brânză rasă care se topește bine, am brânză cremoasă, adaug puțin oregano deasupra și dau din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute.

Gata! Serviți!

 

Poftă bună!

 

 Sursa