
Gătesc dovlecei așa în fiecare săptămână! Mai buni decât pizza și mai gustoși decât carnea. Rețetă sănătoasă și ieftină.
Ingrediente:
- dovlecei 2 buc.
- sare după gust
- piper negru măcinat
- usturoi uscat
- paprika
- ulei
aluat:
- ouă 5 buc.
- sare după gust
- ierburi uscate, eu aveam pătrunjel uscat
- lapte 400-450 ml
- două căni de făină, 250 g cană
Mod de preparare:
Am tăiat dovleceii în felii subțiri. I-am pus într-un bol, am adăugat sare, piper negru măcinat, usturoi uscat, boia de ardei și puțin ulei.

Îl las câteva minute să se îmbibe în condimente.
Într-un bol separat, amestec ouă, puțină sare, ierburi uscate (am pătrunjel), lapte și făină. Frământ aluatul.
Turn aluatul pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. Așez dovleceii deasupra.

L-am pus la cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute, cu ventilatorul pornit, dacă este disponibil.
După aceea, presar cu brânză rasă care se topește bine, am brânză cremoasă, adaug puțin oregano deasupra și dau din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute.

Gata! Serviți!
Poftă bună!













