Inedit

Frumusetea lor te va lasa masca! 10 cai care sunt cei mai frumosi de pe planeta!

 

 

Frumusetea lor te va lasa masca! 10 cai care sunt cei mai frumosi de pe planeta!

 

Calul Arabic

Pursange Arab - rasa calului legendar, nobilul hergheliilor din lume

Calul Akhal-Teke

Rasa de cai Akhal-Teke - Calul de aur, cel mai frumos cal din lume

Calul alb-argintiu

Cât cântărește un cal: greutatea medie și maximă, cum se determină

Calul sampanie auriu

Cel Mai Frumos Cal din Lume | Toate Animalele

Calul Sabin

Targ cu cai de vanzare Marginea - Suceava, 2 Iunie 2019. Partea 2 - YouTube

Calul pestritat

Horseland - Club de călărie | Appaloosa – calul patat al indienilor

Pinto alb-negru

Cal patat. Culoare piele - zâmbetul naturii

Calul leopard

 

Calul Appaloosa

 

Calul Friesian

 

Simturile cailor

ii comunica cu ajutorul urechilor, ochilor, si a narilor pentru a-si exprima starea de spirit. Pentru a fi auziti necheaza sau fac iha. Caii au vedere aproape 360 de grade. Ochii de aproximativ 5cm sunt acoperiti de 3 pleoape.

Nu este indicat sa stai in spatele calului. In primul rand pentru ca nu te vede. Cu atat mai mult nu este indicat sa stai in spatele lui daca nu te cunoaste sau daca se sperie pentru ca poate lovi puternic, iar de multe ori astfel de lovituri sunt fatale.

Utilizarea cailor
Caii sunt folositi pentru sport, recreere, reproducere sau munci. In S.U.A industria cu cai produce anual 40 de bilioane de dolari. In lume exista aproape 50 de imlioane de cai.

Politia calare a aparut pentru prima data in secolul 17 si a fost vazuta pentru prima data la Londra. Cu timpul numarul politistilor calare a scazut cu aparitia motocicletelor, dar multe tari mai pastreaza si astazi politia calare pentru ca un om care controleaza un animal asa mare impune mai mult respesct.

Caii sunt potcoviti. Copitele cailor sunt facute din keratina, o substanta din care sunt facute parul sau unghiile noastre. In timp copitele se tocesc si pentru preveni acest lucru ele se potcovesc cu potcoave de metal. In afara de protectie calul alearga mai bine.

Stiati ca ..

Calul este unul din cele 12 semne ale zodiacului chinezesc. Se spune ca cei nascuti sub semnul calului mostenesc caracteristicile lui (inteligenta, independenta si libertate)

Cine a avut ocazia sa particile la curse de cai stie ca numele cailor sunt haioase si unele chiar ridicole (seabuscuit, Horlicks, Binky, Flunky sau Ohnoitsmymotherinlaw). Exista multe traditii si superstitii asociate cu numele cailor. Bine ca ei nu stiu asta ..

Caii sunt animale fantastice. Cei mai multi iubitori de cai spun ca cea mai frumoasa rasa de cal este Calul Arab. Calul Arab este una din cele mai vechi rase de cai.

Carnea de cal este considerata delicatesa in mai multe tari. Francezii consuma, in afara de carne, creierul si inima calului. In timpul razboiului calul a fost o sursa de proteina, in rest este consumat pentru gust.

Daca o persoana se poarta frumos cu un cal, calul il va indragi si il va tine minte toata viata lui. Manzul se ridica in picioare si merge intr-o ora si se poate tine dupa turma in 24 de ore.

 

Sursă