Bauturi

Visinata de casa este cea mai populară băutură din România, reteta fiind ușor de preparat

 

 

Visinata de casa este cea mai populară băutură din România, reteta fiind ușor de preparat

 

 

Cand vine vremea visinelor, cea mai mare distractie este sa… ati ghicit, sa facem visinata.

Cum se face vișinata de casă?

 

Ingrediente:

10 kg visine
2-3 kg zahar
alcool alimentar
o damigeana sau 2 ( in functie de ce capacitate aveti damigenele ), daca nu, borcane.

 

Cum se prepară?

Am turnat zaharul peste visine, le-am lasat circa 3 – 4 zile ca sa se lase siropul. In fiecare zi trebuie sa mergeti si sa mai agitati damigeana ca sa se amestece bine zaharul cu visinele.
Apoi peste circa 3 zile ( daca le lasati mai mult este posibil sa se acreasca ), am adaugat alcoolul, si l-am amestecat bine. La 3 kg visine, se pune cam 1 kg alcool.
Daca nu aveti alcool se poate folosi si votca, chiar si tuica, daca este facuta mai tare, dar visinata va prinde mirosul acela de tuica. Alcoolul alimentar este de preferat.

Lasa damigeana in camara sau la rece pentru urmatoarele 30-60 zile, apoi savureaza visinata de casa.

Alternativ, daca te grabesti, poti servi visinata si mai devreme, insa nu va fi la fel de bine macerata.

Va doresc distractie placuta si consumati cu masura!

Visinata de casa – Mananca sanatos