Desert

Dacă n-ai aflat încă despre rețeta aceasta, grăbește-te. Rețeta de savarine cu pesmet

 

 

 

 

Ingrediente:

Pentru compozitie:

5 oua

6 linguri zahar

6 linguri pesmet

un pic de sare

Pentru sirop:

un pahar de apa
150 g zahar
2 linguri rom

Pentru ornat:

Imagini pentru Prăjitură

300 g frisca

 

Mod de preparare:

Frecam galbenusurile cu zaharul si sarea pana se albesc, apoi adaugam pesmetul. Separat batem albusurile bine apoi le adaugam la compozitie. Ungem formele de savarine cu unt si presaram faina.

Umplem formele cu compozitia si le bagam in cuptor la foc puternic, bineinteles ca incalzim intii cuptorul. Facem siropul si insiropam savarinele, nu are importanta daca savarinele sau siropul sint calde. Le lasam la racit, timp in care facem frisca.

Taiem capacelul la savarine, le ornam cu frisca, le mai punem si un mot tot din frisca si fructe confiate.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Toatedulci