Multi dintre noi ne-am intrebat cu siguranta cum se curata talpa fierului de calcat usor. Fierul de calcat este unul dintre cele mai folosite aparate din casa.
Dar, ce ne facem cand fierul nu mai functioneaza la capacitatea lui maxima? Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:
Verifica intotdeauna daca nu cumva s-a format calcar pe suprafata fierului din cauza apei pe care o pui de fiecare data pentru un rezultat mai bun.De asemenea, pentru a preveni depunerile de calcar ar fi bine sa folosesti apa distilata, deoarece apa de la robinet are o consistenta mai grea si faciliteaza formarea de impuritati.
Trebuie sa faci o curatenie generala a carcasei exterioare folosind o carpa umezita cu apa. Apoi, cu un burete usor abraziv sterge talpa fierului de calcat.
Pentru rezultate si mai bine, aseaza fierul de calcat, timp de o ora, in solutie speciala anti-calcar.
Dacă doriți sa va protejati hainele proaspat spalate si sa faceti calcatul mult mai usor, curatati macar o data pe saptamana talpa fierului de calcat. Apa și aburul pot determina formarea de calcar și murdărie. Pentru a curăța fierul există diferite metode, atât naturale cât și chimice.
Incepem lista recomandarilor cu remediile chimice pe care le puteti folosi pentru curatarea fierului de calcat.
Curatarea fierului de calcat
Unul dintre remediile chimice cele mai cunoscute este stick-ul din comert. Utilizarea acestuia este foarte simpla: frecati stick-ul pe placa și apoi stergeti cu o cârpă uscată. Dezavantajul? Stick-ul are un miros puternic de amoniac care nu este foarte placut!
Un alt remediu chimic este detergentul de vase clasic. Puneti o picatura de detergent pe un burete, frecati placa si apoi apoi uscati cu o cârpă moale.
Remediile naturale pentru curatarea fierului de calcat sunt mai numeroase.
Curățarea cu oțet. Incalziti un pic de otet in care dizolvati sare. Frecati acest amestec pe placa rece cu ajutorul unei perii. Uscați cu o cârpă moale.
Curățarea cu sare. Folositi un recipient cu sare in care introduceti un burete umed. Stergeti pe placa rece pana indepartati murdaria si uscați cu o cârpă moale pentru a finaliza curățarea.
Curățarea cu ceară. În cazul în care petele murdare de pe placa persistă, puteți utiliza, ceara de la o lumânare. Picurati ceara fierbinte pe suprafața de curățat și apoi inlaturati-o cu un ziar sau un prosop de hartie.
Curatarea cu bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul de sodiu combinat cu suc de lamaie este un alt aliat in menținerea placii curata și funcționala.
Indiferent de metoda de curățare aleasă, amintiți-vă mereu să nu folositi bureți prea abrazivi sau riscati zgârierea suprafeței plăcii.
Sursa: ElectroZona