Sfaturi utile

Solutii eficiente pentru albirea rufelor in mod natural

 

 

Solutii pentru albirea rufelor in mod natural

 

Hainele si lucrurile albe, prosoape sau lenjerii, ne plac tuturor pentru ca emana prospetime si curatenie. Dar, ce te faci cand dupa cateva spalari si purtari, albul nu mai e atat de alb si incepe sa capete o culoare galbuie? Apa dura si chiar balsamul de rufe contribuie la ingalbenirea hainelor albe, de aceea e bine sa stii cateva trucuri pentru a pastra albul si prospetimea lucrurilor albe.

Cu siguranta, prima varianta de albire care iti vine in minte este….folosirea clorului. Clorul, desi este o substanta folosita frecvent in gospodarii, este un produs chimic, care este toxic si nu este indicat sa-l ai prin preajma copiilor, animalelor sau chiar a intregii familii. Si atunci, cu ce albim rufele? Din fericire, in bucataria ta exista deja cateva produse naturale pe care le poti folosi pentru albirea rufelor sau pentru indepartarea petelor, despre care vom vorbi in acest articol.

 

1. Lamaile

Realizati o mixtura din zeama de la o lamaie si apa calda in care sa lasati rufele aproximatix o ora inainte de a le spala.

2. Soarele

Cea mai ieftina si la indemana solutie de albire a rufelor albe este statul la soare, asa ca nu te jena sa iti lasi rufele la soare cateva ore bune.

3. Otetul alb

Adaugă o jumatate de ceasca de otet in masina de spalat pentru a albi rufele. In afara de albire, otetul are si proprietatea de a face tesaturile mai moi, actionand ca un balsam de rufe.

4. Apa oxigenata

Peroxidul de oxigen care se gaseste in apa oxigenata, este un inalbitor mult mai bland decat clorul, de aceea poti pune o jumatate de cana de apa oxigenata in masina de spalat, pentru albirea rufelor. O alta varianta este sa lasi rufele la inmuiat timp de doua ore intr-o solutie realizata din apa si apa oxigenata, iar apoi sa le speli la o temperatura inalta.

5. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este foarte eficient in multe actiuni de albire: a suprafetelor, a dintilor, chiar si a hainelor. Adauga o jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu in masina de spalat, atunci cand speli rufe albe.

6. Borax

Borax pudra se produce din boratul de sodium, mineral natural, de asemenea numit si acid boric. Boraxul este un foarte bun dezinfectant de casa, dezodorizant si antiseptic si nu agraveaza alergiile asa cum fac alti detergenti care contin parfumuri puternice si coloranti. Poti folosi boraxul ca un amplificator de spalare, adauga o jumatate de ceasca de borax pudra impreuna cu detergentul tau obisnuit, pentru un alb mai stralucitor.

7. Aspirină

Pisează 6 pastile de aspirină şi dizolvă praful într-un lighean cu apă, apoi ţine rufele la înmuiat timp de 30 de minute înainte de a le spăla cu detergent obişnuit. Petele dispar ca prin minune, iar albul rufelor îşi recapătă strălucirea de altădată.

Imagini pentru laundry

Sursa