Retete de Mancaruri

Cu acest pui suculent in sos de smantana am dat lovitura! Oaspetii au fost fost placut surprinsi

 

 

Cu acest pui suculent in sos de smantana am dat lovitura! Oaspetii au fost fost placut surprinsi

 

Printre nenumăratele rețete de pui cu smântână, aceasta este cea mai reușită, deoarece pe lângă faptul că arată superb, nemaipomenit de apetisant, demnă de o masă festivă, este la fel de gustoasă și savuroasă. Punctul forte al acestui fel de mâncare este sosul de smântână cu ciuperci, baza lui fiind sosul ,,Bechamel” , simplu și delicios. Această rețetă conține ingredientele de care ai nevoie pentru a da cel mai bun gust prânzului sau cinei dvs.

Ingrediente:

2 bucăți Pulpă inferioară de pui
2 bucăți Pulpă superioară de pui
2 bucăți Piept de pui
400 ml Lapte
50 g Unt
30 g Făină
200 g Smântână
1 bucată Ou
10 g Sare
300 g Ciuperci
50 g Unt
3 bucăți Usturoi
2 g Cimbru
2 g Piper negru măcinat

Mod de ppreparare:

  • Faceți o incizie cu un cuțit, la pulpele inferioare, lângă os, pentru ca să fie cât mai bine gătite. Puneți carnea la prăjit într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-a rumenit bine pe ambele părți, o luați de pe foc
  • Între timp pregătiți sosul ,,Bechamel”: topiți 50 g de unt într-o cratiță pe foc, apoi adăugați făina și amestecați continuu cu un tel. Adăugați un sfert din lapte și amestecați până se formează un aluat moale. Adăugați încă o porție de lapte și amestecați bine pentru ca sosul să fie omogen, fără cocoloașe. Așteptați ca sosul să se îngroașe, amestecând continuu și adăugați încă o porție de lapte. Procedați la fel până încorporați tot laptele. Apoi mai lăsați să fiarbă încă 3-5 min și luați de pe foc.
  • Încorporați treptat câte o lingură de sos, procedând la fel, până nu mai rămâne nimic. După ce ați încorporat tot sosul, adăugați sare. Dacă din diferite motive ați obținut un sos mult prea consistent, puteți adăuga lapte după necesitate.
  • Puneți încă 50 g de unt la topit într-o tigaie încăpătoare și adăugați ciupercile feliate. Lăsați să se rumenească bine pe ambele părți. Adăugați usturoiul pisat și lăsați ca ciupercile să se pătrundă de aroma usturoiului. Dacă doriți, puteți păstra câteva ciuperci, pentru decor.
  • Turnați sosul în tigaie, peste ciuperci și adăugați carnea. Fierbeți la foc mic timp de 3 minute, adăugați cimbru, piper negru și mâncarea este gata.
  • Savurați cu plăcere!

 

Pofta buna!

 

  Sursa