Retete de Mancaruri

Creveți din rulourile de varză. Cea mai bună rețetă pe care am încercat-o

 

 

Creveți din rulourile de varză. Cea mai bună rețetă pe care am încercat-o

 

Sarmalele umplute cu carne tocată de vită în sos de roșii și legume se dovedesc atât de gustoase și apetisante încât cu siguranță le veți găti des.

 

Ingrediente:

  • varză, cap de varză;
  • carne tocată de vită, 600 g;
  • orez, 150 g;
  • ceapă, 250 g;
  • verdeaţă;
  • sare, piper, condimente.

Pentru a pregăti patul de legume:

  • ceapa si morcovi 250 g fiecare;
  • usturoi, 3 catei;
  • pastă de roșii și ulei vegetal câte 2 linguri;
  • sare, condimente, piper.

Pentru a pregăti sosul:

  • pasta de tomate, 2 linguri;
  • ulei vegetal, 40 ml;
  • zahăr, 1,5 linguri;
  • apă, 250 – 300 ml;
  • sare, piper, condimente.

 

Mod de preparare:

Fierbeți orezul până se fierbe pe jumătate, răciți și amestecați cu carne tocată, ierburi, ceapa tocată mărunt, condimente, sare și ierburi aromatice.

Taiem capul de varza astfel incat frunzele sa nu fie atasate de tulpina si punem la fiert in apa fierbinte, indepartand treptat frunzele pe masura ce se inmoaie.

Rulați sarmale.

 

Tocați ceapa și morcovii si prajitii în ulei vegetal, puteți adăuga ardei dulce după gust.

Adăugați in pasta de roșii, usturoi, ierburi.

Asezati legumele intr-o tava de copt si puneti deasupra sarmale. Puteți rula sarmale intai ca un tub și apoi un melc.

Se dizolva pasta de rosii in ulei vegetal intr-o tigaie, se toarna apa, se adauga toate ingredientele pentru sos, se aduce la fiert si se toarna peste sarmale.

Acoperiți forma cu folie.

Se coace la 180 de grade aproximativ 25 de minute.

Scoateți folia și coaceți încă 20 de minute.

Aceste sarmale aromate și fragede pot fi servite cu piure de cartofi, diverse salate și gustări.

 

Pofta buna!

 

Sursa