Aperitive si Gustari Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Ciupercute din oua si rosii umplute

 

 

 

 

Un aperitiv foarte interesant, facut in joaca, oua si rosii umplute face toata lumea, dar ceea ce il face simpatic este aranjamentul sub forma de ciupercute „otravitoare”

 

Ingrediente :

5 oua fierte tari

5 rosii potrivite

50 g unt

100 g sunca presata

5-6 fire de ceapa verde

cateva fire de patrunjel

1 castravecior acru

1 bucatica de castravete proaspat, pentru decor

sare, piper dupa gust

 

Mod de preparare : 

Curatati ouale de coaja, taiati un capacel din partea mai lata si scoateti usor cu lingurita galbenusurile. Taiati capacelul rosiilor si goliti-le de continut.

Taiati sunca, ceapa si castraveciorul in bucati potrivite si puneti-le intr-un blender impreuna cu galbenusurile si untul.

Puneti putina sare, piper dupa gust si aveti grija sa nu mixati mai mult de 5-6 secunde, ca sa nu se transforme intr-o „papalisca”, sa ramana cat de cat bucatele intregi in compozitie.

Din albusul ramas am format bulinutele, taindu-le cu un pai. Bulinutele se „lipesc” imediat pe capacelele ciupercutelor, foarte simplu: unde le asezi, acolo raman.  Pe langa ciupercute, asezati frunzulite de patrunjel verde, ca iarba dintr-o poienita.

 

Pofta buna !

 

 

Sursa : Arta culinara cu Doina