Ciorbe, supe si borsuri

Ciorbă tărănească cu măruntaie de pasăre

 

 

 

 

Ingrediente:

•    6 pahare apă,
•    500-700 g măruntaie de pasare,
•    1 ½ tăiței de casă,
•    1 morcov,
•    2 rădăcină pătrunjel,
•    1 rădăcini ţelină,
•    2 cepe,
•    1-2 ardei graşi,
•    1 lingură ulei,
•    2 pahare borş acru sau un pic de sare de lămîie,
•    sare,
•    foi de dafin,
•    piper negru boabe,
•    1 lingură verdeaţă de mărar şi pătrunjel tăiată.

Pentru tăiței:

•    1 ½ pahar făină de grâu,
•    2 ouă,
•    1/3 pahar apă,
•    sare.

 

Mod de preparare:

Măruntaiele se spală şi se pun la muiat în apă rece pe 1-2 ore. Apoi ele se pun în apă rece şi se aduc repede la fierbere, îndepărtîndu-se spuma. Se fierb la foc slab pînă sînt gata. Ceapa, tăiată cuburi, se prăjeşte. În supă se adaugă rădăcinile, tăiate cuburi şi orezul spălat mai întîi în apă caldă, apoi în apă rece. Se adaugă ardei gras. Peste 15-20 minute se adaugă borşul fiert, ceapa prăjită, sarea şi condimentele. Se mai fierbe încă 4-5 minute. Se serveşte presărată cu verdeaţă.

Prepararea tăiţeilor: Adăugaţi la făină ouăle şi sarea dizolvată în apă. Faceţi aluatul tare, acoperiţi-l pentru 20-30 minute, pentru ca să se întindă mai bine. Pe masa presărată cu făină întindeţi aluatul într-o foaie subţire, lăsaţi să se usuce timp de 10-20 minute. Tăiaţi în făşii cu lăţimea de 4-5 cm iar apoi tăiaţi ca să obţineţi tăiţeii.

 

Pofta buna!

 

Sursa: moldovenii.md