Ciorbe, supe si borsuri

Prietena mea a adăugat această supă în meniul restaurantului său – este cel mai solicitat fel de mâncare!

 

 

Prietena mea a adăugat această supă în meniul restaurantului său – este cel mai solicitat fel de mâncare!

 

 

Una dintre plăcerile sezonului de toamnă sau iarnă este să servești o farfurie de supă caldă de legume. Vă prezentăm astăzi, drag amator ale bucatelor delicioase, o rețetă interesantă de supă de vită cu legume. Această supă mai puțin obișnuită este culeasă din rețetele restaurantelor, fiind un deliciu super gustos și aromat. Supa se prepară foarte simplu, din cele mai accesibile ingrediente. Este o supă sănătoasă și savuroasă. Uimiți familia dragă cu delicii superbe, preparate simplu și rapid.

 

Ingrediente:

– 1,5 l supă de vită

– 2 vinete

– 3-4 roșii

– 1 ceapă

– 3-4 cartofi

– 2-3 linguri de smântână

– 2-4 căței de usturoi

– verdeață (mărar, pătrunjel, cozi de ceapă verde)

– sare după gust

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți supa de vită într-o cratiță.

2. Curățați cartofii și tăiați-i cuburi. Puneți cartofii tăiați în cratița cu supă. Potriviți ingredientele cu sare după gust și fierbeți cartofii, până sunt gata.

3. Curățați ceapa, tăiați-o cuburi mici și prăjiți-o într-o tigaie încinsă cu ulei vegetal, până se înmoaie.

4. Spălați vinetele, îndepărtați-le capetele și tăiați-le cuburi mari. Adăugați vinetele în tigaia cu ceapă, amestecați și prăjiți până vinetele sunt aproape gata (aproximativ timp de 5 minute).

5. Spălați roșiile, decojiți-le și tăiați-le cuburi mici. Adăugați roșiile tăiate în tigaia cu ceapă și vinete. Amestecați ingredientele și înăbușiți-le timp de 3-4 minute.

6. Potriviți legumele cu sare după gust și adăugați smântâna. Amestecați ingredientele și mai înăbușiți-le timp de 2-3 minute.

7. Turnați legumele înăbușite în cratița cu cartofii fierți. Aduceți compoziția până la fierbere și mai fierbeți supa timp de 2-3 minute.

8. Spălați verdeața și tăiați-o mărunt. Curățați usturoiul și tocați-l mărunt, folosind cuțitul ascuțit. Adăugați verdeața și usturoiul în cratița cu supă.

9. Aduceți supa până la fierbere și opriți focul. Acoperiți cratița cu capac și lăsați-o pentru 20 de minute. Serviți supa aromată și foarte gustoasă cu o felie de pâine proaspătă.

 

Pofta buna!