Ciorbe, supe si borsuri

Ciorbă de perișoare, de post. Da, ai auzit bine! Foarte sanatoasa si tare gustoasa

 

 

 

 

Suntem în mijlocul postului Paștelui, așa că ne-am gândit să îți oferim o rețetă gustoasă și hrănitoare, care să îți asigure nutrienții necesari bunei funcționări a organismului. Postul înseamnă curățare, pe toate planurile, însă nu trebuie să uităm de vitaminele pe care trebuie să le consumăm, astfel încât să putem duce postul la bun sfârșit.

Ciorba de astăzi, are toate elementele: gust, nutrienți și savoare!

 

Ingrediente:

– o ceapă;
– un morcov;
– doi cartofi;
– o rădăcină de pătrunjel;
– un păstârnac;
– un praf de sare;
– o legătură de pătrunjel;
– un litru de borș;
– două linguri ulei;
– 100 g ciuperci tocate;
– jumătate de pungă de granule de soia;
– două linguri de făină;
– o lingură de orez;
– un cartof fiert;
– jumătate de chiflă.

 

Preparare:

1. Curăță toate legumele, toacă-le și taie-le după dimensiunea dorită.

2. Pune-le la fiert, în apă cu sare și puțin ulei.

3. Acum, prepară perișoarele.

4. Zdrobește cartoful fiert și amestecă-l cu restul ingredientelor.

5. Înmoaie chifla, scurge-o de apă și pune-o în compoziția de perișoare.

6. Amestecă și formează perișoare cu mâna udă.

7. Pune-le în ciorbă, adaugă borșul fiert puțin câte puțin și lasă să clocotească 20-25 de minute.

8. Când este gata ciorba, poți presăra pătrunjel și poți consuma fierbinte!

 

Pofta buna!

 

Sursa: Secretele