Bauturi

Ceaiul călugăresc de măceșe – tonifică inima și vasele de sânge

 

 

Ceaiul călugăresc de măceșe – tonifică inima și vasele de sânge

 

 

Măceșele se numără printre minunile pe care le putem găsi în mod gratuit în farmacia Domnului, care este natura. Aceste fructe tomnatice au demonstrat beneficii în numeroase afecțiuni.

Acestea sunt folosite în mod special pentru răceligripă și artrită.

Ingrediente

  • 1 pumn de măceșe uscate
  • 550ml de apă

Mod de preparare

  1. Măceșele uscate se curăță de semințe. Trebuie să rămână curate în interior.
  2. Se dau apoi prin râșnița electrică de cafea pentru a obține o pulbere fină. Pulberea rezultată se pune într-un bol de ceramică. Se toarnă peste ea 300 ml de apă rece. Se amestecă bine și se lasă la macerat timp de 24 de ore.
  3. După aceea, amestecul se strecoară printr-un tifon împăturită în două straturi, pentru a rămâne un lichid cât mai limpede.
  4. Lichidul obținut se mută într-un borcan și se lasă deoparte.
  5. Pulberea de măceșe rămasă după strecurare se pune într-un ibric cu 250 ml de apă și se fierbe preț de 5 minute.
  6. Se strecoară și se lasă la răcit. După aceea se adaugă peste maceratul din borcan și se amestecă.

Ceaiul obținut se bea în decurs de 2 zile. Se împarte în 6 rații egale, consumându-se câte 3 rații pe zi.

Beneficii

Cura cu ceaiul călugăresc de măceșe durează 1 lună și se face de 2 ori pe săptămână.

Ajută la tonifierea sistemului cardiovascular. Mărește tonusul inimii și reduce fragilitatea capilarelor (vasele mici de sânge).

Îmbunătățește circulația sangvină. Reglează ritmul cardiac și crește nivelul de energie. Poate preveni ateroscleroza și angina pectorală.

Acesta este unul din leacurile secrete ale călugărilor pentru a se feri de afecțiunile cardiovasculare, de viroze și răceli în sezonul rece iernii.

 

Sursa