Desert

Cea mai bună NEGRESĂ! O prăjitură delicioasă, simplă și ieftină. Iată cum se prepară….

 

 

 

 

Ingrediente:

3 ouă,

o cană de lapte,

o cană şi jumăte de zahăr,

un pachet de unt,

un plic 50 g cacao,

o cană de faină,

un plic de praf de copt,

un praf de sare

 

Mod de preparare: 

Într-o oală punem pe aragaz laptele, zahărul și untul tăiat bucăți și amestecăm ușor până untul se topește; între timp punem și cacao și amestecăm pentru a nu rămâne cocoloașe da cacao. Lăsăm la foc mic, amestecând ușor până acesta dă un clocot după care oprim și lăsăm la răcit. Când compoziția rezultată este rece separăm ouăle și batem albușul spumă cu un praf de sare. Punem compoziția rece într-un vas mai mare, adăugăm gălbenușurile și amestecăm cu mixerul. Adăugăm praful de copt în făină și totul peste amestecul obținut mai înainte și amestecăm. Adăugăm albușul și cu ajutorul unui tel, amestecăm ușor de jos în sus până încorporăm tot albușul în compoziție. Turnăm totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și introducem tava în cuptorul încins la 170 grade, pentru 35 de minute. Lăsăm la răcit, tăiem și pudrăm cu zahăr pudră.

ATENŢIE:

Pentru ca prăjitura să fie fină, făina trebuie cernută împreună cu parful de copt şi turnată în ploaie.

PONT : Albuşul se bate spumă mult mai repede doar cu un praf de sare. Nu bateţi telul de marginea vasului pentru că prăjitira nu va mai creşte.

 

Ingrediente

Blat :

1 cană și jumătate de zahăr,

1 cană și jumătate de apă,

3 căni de făină,

3 linguri cu vârf de cacao,

4 linguri de ulei,

1 esență de rom,

1 praf de copt,

1 plic de zahăr vanilat,

100g de stafide,

100g nucă mărunțită,

1 praf de sare.

Glazură de ciocolată

: 6 linguri de apă,

6 linguri de zahăr,

6 linguri de ulei,

2 linguri de cacao.

 

Mod de preparare

Blat:

Se amestecă toate ingredientele bine. Se unge o tavă cu ulei și se tapetează apoi cu făină. Se toarnă compoziția în tavă și se coace negresa la cuptor ( încălzit în prealabil) la foc potrivit 25 de minute. Nu se deschide cuptorul în primele 15 minute pentru că nu mai crește blatul. Se încearcă cu o scobitoare dacă prăjitură este coaptă. Se înfige scobitoarea în blat și dacă iese curată, înseamnă că negresa este făcută. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Glazura de ciocolată :

Se pun într-o crăticioară toate ingredientele și se fierb câteva minute până se îngroașă compoziția. Trebuie să aibă consistența unei smântâni. Glazura se toarnă apoi caldă și se întinde cu o lingură peste blatul scos din cuptor și răcit. Reteta Negresa. Reteta pentru cea mai delicioasa prajitura negresa.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Virale.ro