
Nu de puţine ori ţi s-a întâmplat să ai poftă de un ou mai moale, dar ai reuşit ca în cele din urmă să-l fierbi prea mult? Iată cum trebuie să procedezi de acum încolo:
- Aşează oul într-o cratiţă şi toarnă apă rece peste el. Apa trebuie să îl depăşească aproximativ 2-3 cm.
- Pune vasul pe foc mediu şi aşteaptă până când apa este aproape de fierbere (încep să apară micile bule de aer).
- Din momentul în care apa se află la un pas de fierbere, redu focul şi respectă următorii timpi:
- pentru ou moale – lasă-l să fiarbă timp de 2 minute;
- pentru ou mediu – lasă-l să fiarbă timp de 4 minute şi jumătate;
- pentru ou tare – lasă-l să fiarbă timp de 8 minute.
Sfaturi utile:
- Nu trebuie să laşi apa să fiarbă prea tare, aşa că reglează mereu focul atunci când temperatura începe să-i crească.
- Nu trebuie să depăşeşti cele 8 minute pentru a obţine un ou tare, altfel gălbenuşul va căpăta acea culoare verzuie, va fi înecăcios şi nu va avea un gust prea bun.
- Toarnă apă rece peste ou, pentru a opri procesul de fierbere şi pentru a se decoji mai uşor. Important este să laşi oul să se răcească foarte bine.
- Tot pentru o decojire mai uşoară, poţi adăuga în apa de fierbere, puţină sare sau oţet.













