Retete de Mancaruri

Carne cu cartofi la cuptor. Un prânz, fierbinte, rapid și gustos intr-o singură farfurie. Și nu trebuie să stai lângă aragaz

 

 

Carne cu cartofi la cuptor. Un prânz, fierbinte, rapid și gustos intr-o singură farfurie. Și nu trebuie să stai lângă aragaz

Ingrediente:

  • 600 g de carne – porc, vita
  • sare, piper negru măcinat, ierburi și condimente – după gust

Sos:

  • 300 g smantana
  • 1 lingura de faina
  • 3 catei de usturoi
  • piper negru măcinat – după gust

Alte:

  • 200 g ceapă
  • ulei de prajit
  • 800 g de cartofi
  • 1 rosie
  • 150 g brânză, cascaval

Pentru decorare:

  • ierburi – după gust

Mod de preparare: 

1. Tăiați carnea în felii subțiri și stropiți-o cu sare, piper negru, ierburi și condimente – după gust, frecați cu mâinile pentru a absorbi condimentele – marinați-o.

Un prânz rapid și gustos dintr-o singură farfurie
2. Amesteca smantana cu faina, usturoiul zdrobit si piper negru.

3. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele subțiri și cartofii în rondele groase medie.

4. Se unge o tava de copt cu ulei vegetal, se intinde un strat de cartofi, se presara cu sare si piper negru, apoi se unge cu sos de smantana, apoi se pune un strat de carne peste ei si se acopera cu ceapa.

5. În continuare, întindeți un alt strat de cartofi, întindeți din nou cu sos de smântână, apoi întindeți un strat de ceapă și aranjați roșiile feliate în cercuri, pe care le întindeți cu restul de sos de smântână, apoi acoperiți foaia de copt. cu folie de aluminiu și coaceți 1 oră sau puțin mai mult la 180 °C.

Un prânz rapid și gustos dintr-o singură farfurie
6. După 1 oră, deschideți cuptorul și stropiți blatul cu brânză rasă, cu cât mai multă brânză, cu atât mai bine și coaceți încă 15 minute la 200°C.

7. Serviți cu dragoste și mult gust.

 

Pofta buna!

 

 Sursa