Credinta

Când cineva pleacă la drum, presară-i puțină făină pe prag, ca să-i meargă bine! Rugăciunea aducătoare de noroc

 

 

 

 

Din cele mai vechi timpuri, românii au tradițiile și superstițiile lor, din care bineînțeles nu lipsesc cele legate de călătorie. Mai mult de atât, citiți înainte să plecați și o rugăciune specială, menită să vă aducă noroc în tot ceea ce întreprindeți.

Fă-ți cruce când pleci într-o călătorie!

Nu plecați niciodată la drum, fără a vă face cruce, astfel veți avea parte de binecuvântarea Domnului…

Dacă pașii vă duc către țări străine, pentru a vă merge bine trebuie să călcați pe pământ cu piciorul drept. Din bătrâni se spune că dacă cineva din familie pleacă într-o călătorie, trebuie să-i fie presărată făină pe prag, pentru că astfel va avea mult noroc.

De asemenea, se spune că nu e bine să plecați la drum în zilele de marți și sâmbătă, pentru că veți avea doar încurcături. Cea mai potrivită zi pentru drumuri este duminica, pentru că atunci a înviat Hristos. Există și amulete norocoase pe care să le luați cu dumneavoastră când plecați, cum ar fi cea a sfântului Cristofer, ocrotitorul călătorilor.

Rugăciunea aducătoare de noroc

Nu în ultimul rând, când ieșiți din casă spuneți următoarea rugăciunea care vă va feri de toate obstacolele întâlnite: „Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Cela ce ești Calea, Adevărul și Viața, și ai călătorit împreună cu sluga Ta, Iosif, precum și cu cei doi ucenici care au mers la Emaus. Însuți Stăpâne, călătorește și cu mine, robul Tău, binecuvântând călătoria mea. Trimite-mi mie înger păzitor, precum lui Tobie, să-mi fie povățuitor și să mă ferească nevătămat de toată întâmplarea cea rea, astfel cu pace, sănătate și cu bună sporire, să mă întorc întru ale mele și toată viața mea să preamăresc prea cinstit și de mare cuviință numele Tău, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh. Amin”.

 

Sursa: Secretele