
Ingrediente:
- piept de pui 360 g
- 1 ceapă
- 2 ouă
- sare, piper după gust
- 2 linguri de făină
- 1 lingură de maioneză
Mod de preparare:
Iau file de pui. Pentru a fi mai ușor de tăiat, fileul este ușor congelat. Iau un cuțit ascuțit și tai carnea în pătrate mici.
Este important să o tai mărunt, astfel încât șnițelele să iasă fragede și suculente. Apoi iau ceapa.
O dau pe o răzătoare fină și o adaug peste pui. Încorporez ouăle în carne și ceapă.
Apoi sare, puțin piper negru.
Adaug mai multă făină (poate fi înlocuită cu amidon) și maioneză.
Dacă doriți – luați smântână, iese și ea grozav.
Amestec totul bine cu o lingură – masa iese omogenă, fragedă, foarte apetisantă ca aspect.

Încing uleiul într-o tigaie. Iau cu lingura porții mici de carne tocată, le adun cu grijă, formând șnițele mici.
Le prăjesc pe o parte până se rumenesc, apoi le întorc cu grijă.
Pentru a le prăji bine, acoper cu un capac și reduc puțin focul.
Întorc carnea de câteva ori dintr-o parte în alta, astfel încât carnea să fie bine gătită și să rămână suculentă în interior.

Am pus șnițelele gata preparate pe un prosop de hârtie pentru a îndepărta excesul de ulei.
Uitați-vă cât de frumoase sunt! Astfel de șnițele ies moi, fragede și suculente.
Au un gust minunat cu orice garnitură – cu hrișcă, piure de cartofi sau chiar cu o salată de legume.

Poftă bună!













