Retete de Mancaruri

Bol umplut cu cartofi, șuncă și brânză – Prânz rapid într-o tavă de copt

 

 

Bol umplut cu cartofi, șuncă și brânză – Prânz rapid într-o tavă de copt

 

Ingrediente:

  • 1 kg de cartofi
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • 50 g brânză rasă
  • piper negru măcinat și oregano după gust
  • 4 linguri pesmet
  • 100 g de sunca
  • 200 g de mozzarella
  • 1 pahar de făină simplă

 

Mod de preparare:

1) Curățați cartofii, tăiați-i și fierbeți-i în apă până se înmoaie.   Când sunt moi, scurgeți apa și pasați-le într-un piure.

  
un castron umplut cu cartofi, șuncă și brânză - un prânz rapid într-o tavă de copt
2) Se adauga untul topit, cascavalul ras, se presara faina, se asezoneaza cu sare si piper. Amesteca totul bine.

 

un castron umplut cu cartofi, șuncă și brânză - un prânz rapid într-o tavă de copt

 

3) Luăm o tavă de copt, o ungem și o stropim cu pesmet.

4) Așezați uniform piureul de cartofi.

5) Începeți să stratificați șuncă și felii de brânză deasupra piureului.

Putem adauga si bacon. 
6) La final, acoperiți cu cealaltă jumătate din masa de cartofi, puneți deasupra felii de mozzarella și stropiți cu oregano.

 

un castron umplut cu cartofi, șuncă și brânză - un prânz rapid într-o tavă de copt
7) Se pune la cuptorul preîncălzit. Se coace la 180°C aproximativ 30 de minute.

 

Putem servi
SFAT: Puteți decora mâncarea și cu măsline verzi sau roșii uscate la soare și puteți folosi alte tipuri de brânză în loc de mozzarella.

Un fel de mâncare umplut cu cartofi are un gust grozav.

 

Pofta buna!

 

 Sursă