
Cum se prepară o aperitivă în stil cazacesc cu dovlecei. Această aperitivă este prima care dispare de pe masă, este foarte gustoasă, aromată și puțin picantă!
Poate fi preparată atât în timpul săptămânii, cât și de sărbătoare!
Ingrediente:
- Tăiați o ceapă (200 g) în sferturi subțiri.
- Tăiați 1 morcov (100 g) în bucăți mici.
- Tăiați 1 dovlecel (370 g) în cuburi mici.
- condimente,
- usturoi,
- brânză topită
Mod de preparare:
Turnați aproximativ 30 ml de ulei într-o tigaie uscată.
Puneți ceapa tocată în tigaie și prăjiți-o, amestecând constant, timp de aproximativ 3-4 minute la foc mediu. Adăugați 1 linguriță de zahăr.
Puneți morcovii tocați în tigaie, prăjiți-i timp de aproximativ 5 minute, până se înmoaie.
Puneți dovleceii tocați în tigaie, amestecați legumele.
Adăugați la legumele prăjite: 1 linguriță de sare, 0,5 lingurițe de piper negru măcinat, 0,5 lingurițe de boia de ardei – combinați toate ingredientele și prăjiți la foc mic, acoperit, timp de aproximativ 10-12 minute.

Ungeți pâinea uscată cu o cremă delicioasă de dovlecei. Este foarte gustoasă!
Poftă bună!













