
Acesta a impresionat intotdeauna prin standardele ridicate in ceea ce priveste preparatele ce ii poarta semnatura.
Cei care au avut ocazia sa le deguste si au fost incantati de ele, vor fi surprinsi si de gustul inegalabil al acestui desert de sarbatoare.
Pregatit dupa o reteta speciala, dar care pastreaza totodata gustul autentic romanesc, acest cozonac pufos si delicios va fi unul care va disparea repede de pe masa de sarbatori.
Ingrediente:
1 kg faina
250 gr zahar
450gr lapte
5 oua
60 gr drojdie
300 gr unt Belgian
500gr nuca
200gr rahat
150 gr ciocolata belgiana
30gr portocala confiata
30 gr coaja de lamaie
Mod de preparare:
1.Amestecam drojdia cu 100 ml lapte si trei linguri cu faina si lasam compozitia sa creasca la cald pana isi dubleaza volumul.
2. Laptele se fierbe impreuna cu zaharul, apoi se amesteca pana se dizolva.
3. Galbenusurile se freaca cu praful de sare.
4. Punem faina intr-un vas si turnam pe rand, amestecand: galbenusurile, laptele impreuna cu zaharul topit si untul, portocala confiata. Framantam bine pana obtinem un aluat omogen, consistent si elastic.
5. Compozitia astfel obtinuta se lasa la dospit circa o ora.
6. Luam apoi o bucata de aluat, o intindem bine, punem peste crema de nuci cu ciocolata belgiana, rahat si stafide si o rulam. Rulada obtinuta o sectionam in doua pe lungimea sa si cele doua parti astfel obtinute le impletim si le ungem cu ou.
7. Se pun apoi intr-o forma tapetata in prealabil cu unt si faina si le lasam la dospit aproximativ doua ore.
8. Cand aluatul a crescut dam tava la cuptor pentru circa 45 de minute – 1 ora la 160 grade.
Pofta buna!













