Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou

Nu e asa ca-i simpatica? Reteta! Salata Mos Craciun, vesela si deliciosa pentru sarbatorile de iarna. Alte modele spectaculoase

 

 

 

 

Ingrediente:

  • 300 g piept de pui
  • 300 ml supa
  • 300 g sunca
  • 500 g ciuperci champignon
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • 100 g cascaval
  • 2 castraveti acri
  • 500 g maioneza
  • 2 oua fierte tari
  • 2 masline
  • 1 ardei gras rosu

Mod de preparare:

Fierbi pieptul fara piele in supa, il lasi sa se raceasca, il tai cubulete si‑l pui intr-un castron. Tai sunca la fel, apoi ciupercile cubulete si le calesti in ulei pana se inmoaie si scade zeama, le pui sare, le lasi sa se raceasca si le adaugi peste pui si sunca.

Tai castravetii pe lung, ii cureti de seminte, ii tai cubulete, ii storci de zeama si-i pui peste celelalte ingrediente. Adaugi cascavalul dat pe razatoarea mare, maioneza (opresti
pentru decor) si amesteci.

Pe un platou, desenezi cu maioneza o fata de Mos Craciun, asezi ingredientele in conturul format, netezesti si apoi o imbraci in maioneza oprita. Pentru decor, formezi caciula, nasul si gura mosului din ardei gras rosu tocat marunt, din galbenus ras – fata, iar din albusul ras faci barba si blanita caciulii. Maslinele vor fi ochisorii. O dai la rece cateva ore inainte sa o servesti.

 

Reteta de salata de ciuperci cu maioneza

 

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 150 g maioneza
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureti ciupercile de codite si le speli bine. Le pui la scurs, apoi le tai cat poti de marunt, impreuna cu coditele. Pui apa la fiert cu sare si cand da in clocot adaugi ciupercile. Le lasi aproximativ 30 de minute, dupa care le pui intr-o strecuratoare mare, sa se scurga, si le lasi la racit. Intr-un castron amesteci ciupercile cu maioneza si usturoiul pisat, le condimentezi cu sare si piper, dupa gust.

 

 Sursa: All for Romania