Retete de Mancaruri

Această rețetă merită o medalie. Reteta de chiftele delicioase dupa reteta bunicii, gust mereu fraged si cremos

 

 

Această rețetă merită o medalie. Reteta de chiftele delicioase dupa reteta bunicii, gust mereu fraged si cremos

 

Dovlecelul este o legumă cu mai multe fațete care are un număr destul de mare de soiuri. Cu siguranță datorită acestui avantaj, multe țări iubesc și respectă această legumă. De exemplu, dovlecelul este leguma națională a Mexicului.

Dovlecelul sălbatic a apărut pentru prima dată în Mexic. Oamenii au început să facă această legumă de casă.

Acum există dovlecei care pot fi consumați nu numai copți sau prăjiți. Adică există dovlecei potriviti pentru consum crud.

Vă vom spune rețeta de preparare a cotleturilor de dovlecel.

 

Ingrediente:

  • Dovlecel – 1 buc.;
  • Ceapa – 1 buc.;
  • Cartofi – 1 buc.;
  • pui tocat – 500 g;
  • Ouă – 2 buc.;
  • Sare – ⅔ linguriță;
  • piper negru – ⅓ linguriță;
  • Usturoi – 1 catel;
  • patrunjel – 20 g;
  • Griș – 2 linguri.

 

Mod de preparare:

Măcinați dovlecelul, ceapa și cartofii curățați pe dinții mari ai răzătoarei. Adăugați puiul tocat în amestecul de legume și spargeți câteva ouă.

De asemenea, se adauga sare si piper negru macinat in carnea tocata, se stoarce un catel de usturoi printr-o presa. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă la amestecul total de ingrediente.

Se amestecă toate ingredientele într-o singură masă, se stropește cu gris. Lăsați amestecul timp de 20 de minute până când grisul se umflă. Nu uitați să acoperiți amestecul cu un capac.

Se încălzește uleiul vegetal într-o tigaie și se scot cotleturile din amestecul rezultat.

Sub capac, la foc mediu, prăjiți cotleturile pe ambele părți până se rumenesc.

Obțineți cotleturi dietetice delicioase.

Dacă vrei să le faci mai sănătoase, le poți găti în unt.

 

Pofta buna!

 

Sursa