
Vă prezentăm o rețetă extraordinară de budincă din dovlecei tineri cu cașcaval și verdeață, este nemaipomenit de delicioasă! Această budincă este moale și suculentă în interior, iar suprafața îi este acoperită de o crustă crocantă și apetisantă de cașcaval. Merită s-o încercați și voi, suntem siguri că o să vă placă!
Ingrediente:
| 600 g | Dovlecei | 
| 100 ml | Lapte | 
| 4 bucăți | Ouă | 
| 150 g | Cașcaval | 
| 3 bucăți | Căței usturoi | 
| 10 g | Ceapă verde | 
| 1 legătură | Mărar | 
| 0,5 linguriță | Sare | 
| 0,5 linguriță | Piper negru măcinat | 
| 1 lingură | Ulei rafinat | 
Mod de preparare:
- Spălați, uscați și tăiați dovleceii în cuburi potrivite. Fiind tineri, nu este necesar să-i curățați de coajă. Mărunțiți ceapa verde și mărarul. Puneți dovleceii, ceapa verde și mărarul într-un bol, amestecați bine.
- Pregătiți sosul: dați cașcavalul prin răzătoarea mare. Spargeți ouăle într-un bol, adăugați sarea, piperul negru măcinat și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Bateți totul cu telu, adăugați laptele și iarăși amestecați. Adăugați 100 g de cașcaval ras în compoziția de ouă și amestecați ușor.
- Turnați așa-zisul sos peste dovlecei și amestecați foarte bine. Transferați compoziția obținută într-o tavă pătrată cu (latura de 20 cm) , răspândindu-o uniform. Presărați-o cu cașcavalul rămas și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 180°C, pentru 40 de minute, până se va acoperi cu crustă aurie.
- Savurați cu plăcere! 














 
							 
							 
							
Pofta buna!