Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

6 salate incredibil de gustoase pentru masa de sărbătoare. Uimiți-i pe cei dragi cu gustări rafinate!

 

 

6 salate incredibil de gustoase pentru masa de sărbătoare. Uimiți-i pe cei dragi cu gustări rafinate!

 

1. Salată “Cadou”

 

Ingrediente:

-1 piept de pui fiert

-ciuperci

-1 ceapă

-1 morcov fiert

-1 măr

-un pumn de nuci

-ouă fierte

-cașcaval ras

-maioneză după gust

-sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

1. Această salată se așează în straturi și se unge fiecare strat cu maioneză.

2. Primul strat: pieptul de pui tăiat cuburi.

3. Al doilea strat: ciupercile prăjite cu ceapă, asezonați cu sare și piper.

4. Al treilea strat: morcov fiert ras prin răzătoarea mare.

5. Al patrulea strat: mărul ras.

6. Al cincilea strat: nucile mărunțite.

7. Al șaselea strat: gălbenușurile și cașcavalul ras.

8. Al șaptelea strat: albușurile de ou.

9. Tăiați panglici subțiri dintr-un morcov proaspăt și decorați salata cu o fundiță din morcov și cu frunze de mărar și pătrunjel.

2. Salată “Scufița roșie”

 

Ingrediente:

-1 ceapă

-câțiva cartofi fierți

-1 piept de pui (preferabil afumat sau la grătar)

-nuci

-1 morcov fiert

-ouă fierte

-cașcaval ras

-maioneză după gust

-bobițe de rodie

 

Mod de preparare:

1. Tăiați ceapa cubulețe și opăriți-o cu apă clocotită. Apoi scurgeți-o bine de apă și așezați-o pe un platou. Ungeți cu maioneză.

2. Așezați deasupra cartofii tăiați cubulețe. Ungeți cu maioneză.

3. Puneți următorul strat – pieptul de pui tăiat cuburi. Ungeți-l cu maioneză.

4. Presărați nucile rase sau mărunțite în blender. Ungeți cu maioneză.

5. Așezați morcovul tăiat cubulețe și ungeți cu maioneză.

6. Dați ouăle prin răzătoarea mare. Ungeți cu maioneză.

7. Presărați deasupra cașcavalul și decorați salata cu bobițe de rodie. Lăsați salata să se îmbibe timp de cel puțin 1 oră.

 

3. Salată “Bangladesh”

 

Ingrediente:

-4 linguri de orez

-5-6 ouă

-1 conservă de pește în ulei (ton, sardine, somon)

-1 măr

-1 ceapă mică

-80 g de unt

-200 g de maioneză

-1 linguriță de zahăr

-1 lingură de suc de lămâie

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți orezul și lăsați-l să se răcească.

2. Preparați sosul: scurgeți uleiul din conservă într-un bol separat, adăugați 1/2 din maioneză, zahărul și sucul de lămâie. Amestecați bine.

3. Fierbeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri, fără să le deteriorați, fiindcă vor fi folosite pentru decor.

4. Tăiați ceapa mărunt, curățați mărul și dați-l prin răzătoare. Pisați conserva de pește cu furculița.

5. Așezați salata în straturi pe un platou: gălbenușurile mărunțite, apoi jumătate din conserva de pește, orezul, ungeți cu maioneză.

6. Așezați deasupra mărul ras.

7. Amestecați conserva de pește (rămasă) cu ceapă și puneți-o peste măr.

8. Radeți deasupra untul (îl puteți congela în prealabil).

9. Turnați deasupra sosul, începând de la mijloc spre margini și decorați salata cu albușuri tăiate. Decorați după gust (am folosit merișoare și frunze de mentă). Dați salata la frigider timp de 2 ore, ca să se îmbibe.

 

4. Salată “Coșuleț” – o adevărată capodoperă printre salate”

 

Ingrediente:

-350-400 g de pui afumat (piept)

-4 cepe medii

-5 ouă

-pătrunjel

-maioneză

-ulei

 

Mod de preparare:

1. Tăiați cepele în sferturi, apoi felii subțiri, prăjiți-le până se vor rumeni și lăsați-le să se răcească.

2. Tăiați puiul fâșii mici.

3. Bateți un ou cu furculița și prăjiți clătita în tigaie până se va rumeni, lăsați să se răcească. Procedați astfel cu toate ouăle.

4. Tăiați 4 clătite de ou fâșii, lăsați o clătită pentru decor.

5. Amestecați: ceapa, puiul și clătitele, adăugați un pic de pătrunjel tocat și asezonați cu maioneză.

6. Tăiați clătita rămasă fâșii lungi și așezați-le deasupra salatei, astfel încât să obțineți un coș împletit. Decorați salata cu frunze de pătrunjel.

 

5. Salată “Inspirație”

 

Ingrediente:

-sfeclă fiartă

-morcov fiert

-ceapă

-șuncă

-ouă fierte

-ciuperci marinate

-cașcaval ras

 

Mod de preparare:

1. Așezați salata în straturi și asezonați fiecare strat cu sare și maioneză după gust.

2. Primul strat: sfeclă dată prin răzătoare.

3. Al doilea strat: morcovul ras.

4. Al treilea strat: ceapa tăiată semi-rondele și opărită cu apă clocotită.

5. Al patrulea strat: șunca tăiată mărunt.

6. Al cincilea strat: gălbenușurile rase.

7. Al șaselea strat: ciupercile marinate tăiate mărunt.

8. Al șaptelea strat: cașcavalul ras.

9. Al optulea strat: albușurile rase (acoperiți toată salata).

10. Decorați salata cu pătrunjel, trandafir din sfeclă și panglici din morcov.

 

 

6. Salată “Extaz”

 

Ingrediente:

-1 hering sărat

-1 ceapă

-3 cartofi fierți

-1 morcov fiert

-50 g de cașcaval tare

-1 sfeclă fiartă

-4 căței de usturoi

-maioneză

-verdeață pentru decor

 

Mod de preparare:

1. Curățați heringul și tăiați-l cubulețe.

2. Tocați ceapa mărunt.

3. Dați cartofii prin răzătoarea mare și amestecați-i cu maioneză.

4. Dați sfecla prin răzătoare, pisați usturoiul și amestecați cu maioneză.

5. Tăiați morcovul și cașcavalul cubulețe și amestecați cu maioneză. Așezați salata în straturi:

6. Primul strat: cartofii.

7. Al doilea strat: ceapa.

8. Al treilea strat: heringul.

9. Al patrulea strat: sfecla cu usturoi.

10. Al cincilea strat: morcovul cu cașcaval.

 

Pofta buna!

Blog - Page 4 of 6 - DolceFarVerde

Sursa: Bucatarul