Salate Sarbatoarea Craciunului si a Anului Nou Sarbatoarea Pastelui

Salată în straturi ”Flori de mac”

 

 

 

 

Salatele în straturi reprezintă unul din cele mai populare aperitive la masa de sărbătoare. Vă prezentăm o salată delicioasă în straturi, ce se prepară foarte simplu, iar aspectul său festiv nu va lăsa pe nimeni indiferent. Combinația clasică de pui cu ciuperci și cașcaval, completată cu roșiii și ceapă verde vă oferă un gust intens și proaspăt. Surprindeți-vă oaspeții cu un aperitiv original, demn de toate laudele.

 

Ingrediente:

-300 g piept de pui

-1 cutie de ciuperci marinate

-3 roșii

-ceapă verde

-100 g de cașcaval

-100-150 g de maioneză

-sare

 PENTRU DECOR

-3 roșii

-2-3 măsline fără sâmburi

-mărar

-1 linguriță semințe de mac (la dorință)

 

Mod de preparare:

1. Fierbeți pieptul de pui într-o cratiță cu apă și puțină sare. Lăsați-l să se răcească și tăiați-l mărunt (sau desfaceți carnea de-a lungul fibrelor).

2. Tăiați ciupercile felii. Spălați roșiile și tăiați-le cuburi.

3. Spălați și tocați ceapa verde. Dați cașcavalul prin răzătoare.

4. Așezați salata în straturi, precum urmează: carnea, maioneză, ciupercile, ceapa verde, maioneză, roșiile, maioneză. Presărați salata cu cașcaval ras.

5. Decorați salata: tăiați roșiile felii și așezați-le în forma unor flori. Așezați măslinele pe mijloc, iar tulpinile formați-le din fire de mărar. La dorință, presărați mijlocul florilor cu mac. Dați salata la frigider pentru câteva ore.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Bucatarul