
Denumirea de lasagna provine din specialiatatea bucătăriei italiene, caracteristica principală a acestei mâncări deosebite este poziționarea ingredietelor în straturi. Noi ne-am inspirat și am pregătit rețeta în stil românesc. Rezultatul este nemaipomenit de gustos și foarte ușor de preparat.
Ingrediente:
| 5 bucăți | Cartofi | 
| 200 g | Șuncă | 
| 200 g | Mozzarella | 
| 200 g | Smântână | 
| 150 g | Cașcaval | 
| 150 g | Bacon | 
| 2 linguri | Pătrunjel | 
| 2 bucăți | Ouă | 
| 1 linguriță | Sare | 
| 0,5 linguriță | Piper negru măcinat | 
Mod de preparare:
- Cartofii curățați feliați-i și asezonați cu sare și piper.
- Într-o tavă unsă cu ulei aranjați ingredientele pe straturi. Puneți feliile de cartofi primul strat, apoi puneți șunca feliată și feliile de mozzarella.
- Din nou puneți un strat de cartofi, șuncă și mozzarella. Deasupra puneți baconul, pătrunjelul tăiat mărunt și cașcavalul.
- Amestecați smântâna cu ouăle, turnați conținutul obținut peste lasagna de cartofi.Puneți la cuptor pentru 30 de minute la temperatura de 180 °C.
- Savurați cu plăcere!
Pofta buna!
Sursa: Savuros














 
							 
							