Placinte si Rulade

Ruladă cu cremă de vanilie si mandarine, potrivită pentru orice sărbatoare

 

 

Ruladă cu cremă de vanilie si mandarine, potrivită pentru orice sărbatoare

 

Ingrediente:

pentru blat : 3 ouă,

un pachetel zahăr vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie,

90 g zahăr pudră,

100 g făină,

2 lingurite de cacao neagra

pentru umplutură : 300 ml lapte,

60g zahăr pudră,

1pachet budincă de vanilie,

o fiolă esentă de vanilie,

120g unt cu 80% grasime,

4 mandrine.

 

Mod de preparare:

 Prepararea blatului.

Se separă ouăle, albusurile de gălbenusuri. Se freacă gălbenusurile cu zahărul vanilat, pană devin usor cremoase. Albusurile se mixează  cu zahărul pudră pană devin o  spumă albă si tare.

Se incorporează gălbenusurile treptat in albusuri si se cerne  făina amestecată cu cacaua, apoi se amestecă usor, de jos in sus cu o spatulă.

Se tapetează o tavă cu dimensiunea de 24×30 cm cu hartie de copt si se toarnă aluatul in tavă.

Se coace in cuptorul preaincălzit la 180 C pentru circa  15-20  minute, apoi se  scoate din cuptor, se rastoarna pe un prosop umezit si se rulează cu tot cu hartia de copt pana se formează un rulou care se strange usor cu o panglică sa nu se desfasoare.

Se lasă rulada să se răcească, apoi se derulează si se scoate cu grijă hartia de copt.

Prepararea umpluturii.

Se amestecă laptele cu zahărul pudră si praful de budincă, apoi  se pune compozitia  pe foc si se lasă pană se ingroasă, amestecand in ea să nu se lipească.

Se lasă budinca să se răcească, apoi  se amestecă cu untul moale la temperatura camerei, cu esenta de vanilie si se mixează pană se obtine o cremă pufoasă.

 

 

Asamblarea ruladei. 

Mandarinele se curătă de coajă, se păstrează intregi  si se indepărtează cu grijă nervurile albe de la suprafată .
Se intinde jumăte din cremă pe blatul de ruladă, se pozitionează pe lungime,  una langă alta mandarinele curătate, se rulează cu grijă,  apoi  se inveleste rulada in staniol si se dă să se răcească la frigider circa o oră.

După ce s-a răcit se scoate rulada din staniol, se asează pe un platou , se decorează cu aveline din cremă de vanilie si bucătele de mandarine, se lasa la rece circa 2-3 ore sa se inchege bine budinca, apoi se poate portiona .

Nota.In loc de mandarine puteti folosi si fructe de kiwi.

Poftă bună!

Sursa