Retete de Mancaruri

Așa se prepară rulada de pui într-un restaurant celebru. Rețetă delicioasă din Portugalia

 

 

Așa se prepară  rulada de pui într-un restaurant celebru. Rețetă delicioasă din Portugalia

 

Bucătăria portugheză diferă de multe alte bucătării din lume prin faptul că are un număr mare de caracteristici tradiționale. Adică, mâncărurile din Portugalia sunt pregătite după rețete speciale ale locuitorilor locali. În diferite regiuni ale țării, prepararea aceluiași fel de mâncare poate diferi.

De regulă, bucătăria portugheză este apreciată pentru preparatele sale din pește. Există, de asemenea, multe vinuri în Portugalia care merită cu siguranță încercate. Dar, pe lângă vin și delicatese din pește, există și alte preparate interesante.

Majoritatea portughezilor gătesc mâncăruri cu pui. Mai mult, sunt servite in restaurante celebre din tara.

Pentru a experimenta bucătăria portugheză, ar trebui să pregătiți unul dintre aceste feluri de mâncare. Va fi mai ieftin decât preparatele din fructe de mare.

Să facem împreună rulouri portugheze de pui.

 

Ingrediente:

  • file de pui – 3 buc.;
  • sare – linguriță;
  • mărar – o grămadă;
  • brânză – 80 g;
  • unt – 100 g;
  • ou – buc.;
  • firimituri de pâine;
  • roșii – 4 buc.;
  • usturoi – 1 catel;
  • ardei dulce – buc.;
  • oregano;
  • miere – linguriță.

Mod de preparare:

Tăiați fileul de pui pe lungime în bucati subțiri. Acoperiți cu folie alimentară și bateți cu un ciocan până devin mai subțiri.

Stropiți carnea de pui cu sare și piper negru. Batem pe cealalta parte, adaugam si sare si piper.

Se toacă mărunt mararul și se rade brânza pe răzătoarea grosieră.

Amesteca branza si mararul intr-un castron. Distribuiți untul peste fiecare  bucata de carne de pui și puneți pe suprafață ei un amestec de mărar și brânză.

Rulați fiecare carnea într-un rulou cu umplutura înăuntru.

Împărțiți fiecare rolă în două părți. Spargeți oul într-un recipient separat și bateți.

Acoperiți o tavă de copt cu fartie de copt  și ungeți cu ulei vegetal. Înmuiați fiecare rulou în ou, rulați în pesmet și puneți-l pe tava de copt.

Coaceți rulourile la 180 de grade timp de 40 de minute. În acest moment, tăiați roșiile, usturoiul și ardeii decojiți în felii mici.

Prăjiți legumele și usturoiul într-o tigaie în ulei vegetal, adăugați oregano și miere. Puneți legumele într-un bol de blender și amestecați până la omogenizare.

Rulouri de pui cu brânză și cu sos de legume. Sunt un deliciu.

Pofta buna!

 

Sursa