Aperitive si Gustari

Vinete întregi murate cu usturoi pentru iarnă. Nici nu vă puteți imagina cât sunt de gustoase!

 

 

Vinete întregi murate cu usturoi pentru iarnă. Nici nu vă puteți imagina cât sunt de gustoase!

 

 

“Vinetele întregi murate cu usturoi” sunt o gustare minunată, pe care o puteți servi toată iarna. Vinetele sunt foarte aromate și delicioase și pot fi servite întregi sau tăiate rondele și presărate cu verdeață. Pentru această rețetă veți avea nevoie doar de: vinete, usturoi și saramură – simplu, cât ai zice pește. Notați rețeta și preparați neapărat această conservă extraordinară!

 

Ingrediente:

– vinete

– usturoi

– 1 l de apă (pentru saramură)

– 2.5 linguri de sare (pentru saramură)

 

Mod de preparare:

1. Spălați vinetele și tăiați tulpinile.

2. Apoi blanșați vinetele în apă clocotită timp de 7-10 minute.

2. Apoi înțepați vinetele cu furculița în câteva locuri, puneți-le într-un vas, puneți o farfurie deasupra și așezați o greutate. Lăsați-le să stea peste noapte.

3. Dimineața umpleți vinetele cu căței de usturoi și la dorință presărați-le cu usturoi tocat după gust.

4. Preparați saramura: puteți încălzi apa, ca să se dizolve sarea mai bine.

5. Turnați saramura caldă peste vinete, puneți deasupra o greutate și lăsați-le la murat timp de 10 zile.

6. După 10 zile vinetele pot fi consumate.

7. Dacă doriți să preparați vinetele pentru iarnă, atunci puneți vinetele în borcane sterilizate și sterilizați-le într-o cratiță cu apă. După ce va începe apa să fiarbă, sterilizați borcanele de 1 l timp de 20 de minute, apoi capsați-le.

 

Pofta buna!