Aperitive si Gustari

Vinete cu roșii și ardei la borcan – o rețetă delicioasă, ușor de preparat

 

 

Vinete cu roșii și ardei la borcan – o rețetă delicioasă, ușor de preparat

 

 

Bunica mea pregatea in fiecare an multe borcane cu salata de vinete, rosii si ardei. Acum, am ramas eu in locul ei. Nu trece an sa nu pun cateva borcane de vinete cu rosii si ardei pentru iarna.

 

Ingrediente:

  • 1 kg vinete, 1 kg rosii
  • 1 kg ardei gras, 700 gr ceapa, 1 capatana usturoi
  • 2 linguri condimente pentru gratar, 2 linguri sare
  • 3 linguri zahar, jumatate lingurita piper
  • 90 ml otet 9%, ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Spalam vinetele si le taiem in felii de 1 cm grosime. Decojim ceapa si o taiem in inele. Taiem apoi inelele de ceapa in jumatate. Scoatem samburii ardeilor. Clatim ardeii si ii taiem in fasii. Rosiile le spalam bine si le taiem in felii. Decojim usturoiul si il zdrobim printr-o presa.

Punem putin ulei de floarea soarelui intr-o tigaie, la incalzit. Dupa ce se incalzeste, prajim ardeii, timp de 1 minut pe fiecare parte. Punem ardeii intr-un bol.

Prajim apoi vinetele pana se rumenesc bine pe ambele parti. Le punem intr-un bol separat. Amestecam condimentele pentru gratar cu sare, zahar si piper.Punem cate putin din amestecul de ingrediente in fiecare bol cu legume. Adaugam apoi si otet. Impartim condimentele si otetul in mod egal, in fiecare bol.Amestecam bine si punem legumele la frigider pentru 7 ore. Scoatem apoi bolurile si umplem borcanele cu legume, in straturi. Turnam in borcane sucul ramas.Acoperim cu capace.

Punem borcanele intr-o oala pe fundul careia am pus un prosop. Turnam apa in oala si sterilizam borcanele timp de 30 de minute din momentul fierberii.

Infiletam bine capacele si intoarcem borcanele cu capul in jos.Lasam borcanele sa se raceasca, apoi le depozitam intr-un loc intunecat si rece, de preferat in pivnita sau in subsol.

 

Pofta buna!

 

Sursă