Placinte si Rulade

Ruladă pufoasă cu caise: gata în doar 30 de minute!

 

 

Ruladă pufoasă cu caise: gata în doar 30 de minute!

 

Există unele rețete care devin foarte populare și sunt transmise de la o gospodină la alta. Și asta pentru că felurile de mâncare ies foarte gustoase, sunt simple și rapide de pregătit, folosind, de asemenea, ingrediente simple, disponibile.

Un exemplu principal al unui astfel de fel de mâncare, după părerea mea, este rulada cu caise, care se coace imediat, cu umplutura. Astăzi vreau să vă spun cum îl pregătesc. Poate că cineva nu a încercat încă acest desert minunat!

 

Ingrediente:

  • Ouă – 4 buc.
  • Zahăr – 4-5 linguri
  • Făină – 120-130 g (4 linguri)
  • Ulei de floarea soarelui – 4 linguri
  • Caise – 400-500 g

Mod de preparare:  

Mai întâi, pregătesc umplutura pentru rulou. Spăl și îndepărtez sâmburii de la caise (daca aveti caise proaspete – daca nu, folositi caise din compot pe care le lasati la scurs). Le tai în felii, puteți folosi chiar și mere.

Apoi trec la prepararea aluatului. Într-un bol, adaug zahăr și un praf de sare la ouă și le bat cu un mixer până obțin o compozitie pufoasă.

Apoi, adaug treptat făina cernută în ouăle bătute, amestecând aluatul ușor în sensul acelor de ceasornic. După aceea, adaug uleiul în aluat, amestec, iar aluatul este de asemenea gata.

Preîncălzesc cuptorul la 180 de grade Celsius. Tapetez o tavă de copt cu hârtie pergament și o ung ușor cu ulei. Apoi așez feliile de caise.

Acopăr caisele cu aluat și îl întind cu o spatulă. Pun tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15-20 de minute.

Scot blatul gata din cuptor și îl transfer încă fierbinte pe un prosop de bucătărie. Îndepărtez hârtia pergament.

Folosind prosopul, îl rulez într-o rulada și îl las în această formă până se răcește complet.

Decorez rulada răcita cu ciocolată topită sau zahăr pudră și este gata de savurat!

 

Poftă bună!

 

 Sursa