Bauturi

Vin fiert cu hrean este bun pentru bolile de plamani – Vezi cum il poti prepara

 

 

Vin fiert cu hrean este bun pentru bolile de plamani – Vezi cum il poti prepara

 

 

Bogat în vitamine și minerale, hreanul are acțiune gastric stimulantă, laxativă, purgativă, expectorantă, decongestivă, vermifugă, antiparazitară, revulsivă, tonic cardiacă, calmantă, relaxantă, diuretică, fortifiantă.

 

Pentru a prepara vinul de hrean, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente:

500 ml de vin roșu bio sau organic,

500 ml sirop de zahăr,

250 g de hrean ras,

5 g de pulbere de scorțișoară.

 

Mod de preparare:

Puneți într-un borcan din sticlă hreanul, scorțișoara și vinul, omogenizați-le, închideți vasul ermetic și lăsați-l la macerat timp de 10 zile, agitând zilnic borcanul de 4-5 ori. După trecerea perioadei de macerare, se pune borcanul la fiert în baie de abur pentru 5 minute, din momentul în care apa începe să fiarbă. Se lasă apoi la răcit, după care se strecoară și se lasă la decantat. La sfârșit, se separă partea limpede a lichidului, care se amestecă cu siropul de zahăr și se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc rece. Se administrează câte 2 lingurițe zilnic, între mese.

 

Remediul este eficient în caz de:

 anemie,

digestie lentă,

paralizii,

astm,

litiază urinară,

bronșită cronică,

scrofuloză.

Pentru mai multe informații despre beneficiile și contraindicațiile consumului de hrean, aici.

*Materialele de pe acest site au caracter informativ. Înainte de a începe orice fel de tratament naturist trebuie să faceți un test de alergie la tipurile respective de produse.

Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră, înainte de a începe o cură sau un tratament naturist.

 

 Sursa